AKTUALNO

OGLAS

ŽNK Radomlje na Facebooku

Minimalen poraz v Bratoncih

2018-11-19 11:02

Radomljanke so se tokrat odpravile na gostovanje v Bratonce, kjer so se v derbiju kroga pomerile z vodilno ekipo lige ŽNK Telemach GMT Beltinci. Po srčni in borbeni predstavi rumenih so tekmo dobile domačinke, ki so slavile z golom Anje Prše z enajstih metrov.

Radomljanke so se na derbi odpravile z okrnjeno zasedbo, zaradi poškodb je manjkalo kar nekaj igralk, med drugim tudi obe vratarki. Tako je med vratnice stopila Kaltrina Shaqiri, ki je svoje delo opravila zelo dobro. Domačinke so imele več posesti, prvi strel na vrata pa je v četrti minuti pripadel Luani Zajmi, ki je s petnajstih metrov merila v vratarko. Tri minute kasneje je s prostega strela z dobrih dvajsetih metrov poskusila Katarina Gadnik, a je bila vratarka Zala Meršnik na mestu. Domače so še poskušale ogroziti vrata Kaltrine Shaqiri, a so bili streli Luane Zajmi, Špele Kolbl in Špele Rozmarič bodisi nenatančni ali pa je bila vratarka Radomljank na mestu. Tik pred koncem prvega polčasa je z razdalje s prostega strela poskusila še Lara Klopčič, a je bila domača vratarka na mestu.

V drugem delu igre so domače igralke nekoliko bolj pritisnile na vrata rumenih, a je obramba zdržala večino naletov. Dekleta so s požrtvovalno igro blokirala kar nekaj strelov domačih igralk, vratarki pa v prvem delu prvega polčasa nista imeli veliko dela. Kaltrina Shaqiri se je še enkrat več izkazala po strelu Kaje Korošec v 60. minuti, nekaj minut kasneje pa je žogo po kotu z desne strani z golove črte izbila Nika Udovič. Domače igralke so prišle še do dveh zaključnih strelov, po strelih Tjaše Tibaut in Anje Prša je žoga končala za golom.

V 72. minuti je Lara Klopčič izvedla prosti strel na svoji polovici, visoko žogo je odbila Sara Makovec, do nje je prišla Zala Kuštrin in s strelom prek Zale Meršnik zatresla mrežo. Na žalost Radomljank pa je stranski sodnik Iztok Dovnik označil prepovedani položaj in tako razveljavil gol. Ključni trenutek tekme pa je prišel trinajst minut pred koncem, ko je po prodoru in dvojni podaji Kaja Korošec prišla v kazenski prostor, kjer naj bi jo po mnenju glavnega  sodnika Janka Goloba nepravilno zaustavila Lara Klopčič, glavni sodnik pa je pokazal na belo točko. Najstrožjo kazen je zanesljivo izvedla kapetanka Anja Prša. Pred koncem srečanja sta ekipi prišli še do enega zaključnega strela, a sta bili vratarki po prostem strelu Lare Klopčič in zaključku Tjaše Tibaut na mestu.

Kljub porazu igra Radomljank ni razočarala. Naša dekleta so prikazala izjemno borbeno in srčno predstavo in ob vseh odsotnostih zaradi poškodb strnile svoje vrste. Pred Radomljankami sta v tem tednu še dve tekmi z Olimpijo; najprej se bodo v sredo na prestavljeni tekmi  pomerile na Kodeljevem, nato pa še v nedeljo na domačem igrišču.

11. krog slovenske ženske nogometne lige,
Igrišče Bratonci

ŽNK Telemach GMT Beltinci - ŽNK Moje-lece.si Radomlje 1-0 (0-0)
Gledalcev:
100
Strelka: Prša 78. (11-m)
Opomini: Kolbl; Križaj, Klopčič.
Sodniki: Janko Golob (glavni sodnik), Jernej Flajšman, Iztok Dovnik (pomočnika).
Delegat: Ivan Kmetec.

ŽNK Telemach GMT Beltinci: Meršnik, Sok, Korošec, Kolbl, T. Nemec, Zajmi, Rozmarič, Prša (K), Tibaut, Potočnik (Hofman 46.), Makovec. Na klopi: Nemet, N. Nemec, Pernek. Trenerka: Nuša Ladinek.
ŽNK Moje-lece.si Radomlje: Shaqiri, Boh, Klopčič, Udovič (Ručman 74.), Čagran, Križaj, Butković, Kuštrin, Bratina (Jereb 79.), Gadnik, Ulbin (K). Na klopi: Jagarinec. Trener: Zvonimir Čosić.

A.S.
Foto: Tomaž Strgar

Sponzorji

sportalarm24.de VAR-IKS Trimer MOJE-LECE.si TSGE Avto Cerar Picerija Jaka Sveče | Ogenj d.o.o. Kalcer Car Center Cerar Domžalec.si Športni park Radomlje topdom