AKTUALNO

OGLAS

ŽNK Radomlje na Facebooku

Radomljanke sklenile prvenstvo na tretjem mestu

2018-05-29 21:18

Zadnji krog slovenske ženske nogometne lige je prinesel pravo dramo v boju za naslov prvakinj. V Radomljah sta se srečali vodilni ekipi lige, tekma pa je privabila lepo število navijačev obeh ekip. Na koncu so se svojega drugega naslova veselile gostje, ki so tekmo dobile po golu Manje Rogan.

Obe ekipi sta tekmo začeli čvrsto, igra je potekala predvsem na sredini igrišča, saj igralke niso hotele tvegati preveč. Obrambi nista dovoljevali zaključnih strelov, pri domačih je s strelom iz mrtvega kota poskusila Zala Kuštrin, a je zadela stransko mrežo, na drugi strani pa je Tjaša Tibaut nevarno zapretila po strelu z razdalje, žoga pa je le malo zgrešila cilj.

Drugi polčas je bil še nekoliko bolj skop s priložnostmi, vseeno pa so dekleta prikazala dobro igro, ni pa manjkalo tudi nekoliko bolj grobih prekrškov. Tekmo je odločila Manja Rogan v 76. minuti, potem ko je ostala sama na približno 25 metrov od gola domačih na desni strani in zadela z natančnim strelom v nasprotni kot. Najlepšo priložnost za izenačenje pa je imela Nina Predanič, ki je po globinski podaji prišla do strela znotraj kazenskega prostora z leve strani, ob strelu pa se je izkazala vratarka Jadranka Zilić, ki je strel odbila z nogami.

Po zadnjem sodnikovem žvižgu je bilo seveda razočaranje pri igralkah in navijačih rumenih veliko, a so dekleta dokazala, da se za prihodnost radomeljskega ženskega nogometa ni bati. Ekipa ima v sredo možnost, da sezono zaključijo z lovoriko, saj se bodo v finalu pokala na Kodeljevem pomerile s Pomurkami.

21. krog slovenske ženske nogometne lige,
Športni park Radomlje

ŽNK Moje-lece.si Radomlje - ŽNK Olimpija Ljubljana 0-1 (0-0)
Gledalcev:
500
Strelka: Rogan 76.
Opomini: Gadnik, Križaj, Milović; Benak, Žganec.
Sodniki: David Šmajc (glavni sodnik), Bor Vreček, Urban Bohinc (pomočnika).

ŽNK Moje-lece.si Radomlje: Šapek, Križaj, Jerina, Agrež, Golob, Gadnik (K), Predanič, Kralj, Kuštrin (Vindišar 71.), Ulbin, Milović. Na klopi: Božič, Shaquiri, Vrhovnik, Kumer, Vodušek, Žejen. Trener: Gregor Mohar.
ŽNK Olimpija Ljubljana: Zilić, Benak, Grad (K), Kos, Škvorc, Milenković (Marolt 91.), Rogan, Mori, Žganec, Tibaut, Ivanuša (Golob 87.). Na klopi: Fras, Koprivnikar, Poglajen, Angelovska, Bizjak. Trenerka: Anja Milenković.

A.S.
Foto: Rok Zore

Sponzorji

sportalarm24.de VAR-IKS Trimer MOJE-LECE.si TSGE Avto Cerar Picerija Jaka Ženski nogomet Kalcer Car Center Cerar Domžalec.si Športni park Radomlje topdom