AKTUALNO

OGLAS

ŽNK Radomlje na Facebooku

Slovenke proti Islandiji in Nemčiji

2018-04-06 07:59

Nadaljujejo se kvalifikacije za žensko svetovno prvenstvo 2019, izbrana vrsta Slovenije se bo najprej v Lendavi pomerila proti Islandiji, v torek 10. aprila pa bo v Domžalah odigrala še tekmo proti Nemčiji. Obe tekmi si bo mogoče ogledati v neposrednem prenosu na Sportklubu 1.

Ženska članska reprezentanca, ki jo vodi selektor Bojan Jarc, se bo podala v lov za točkami proti Islandkam in Nemkam. Proti slednjim so naše reprezentantke že odigrale tekmo v gosteh, ki so jo izgubile s 6-0. Poraz so vpisale tudi proti Češki v Domžalah (0-4), tri točke pa so osvojile proti Ferskim otokom v Ajdovščini (5-0), mrežo nasprotnic pa je zatresla tudi Sara Agrež. Tekma proti Islandiji se prične ob 17. uri, proti Nemčiji pa ob 16. uri.

Za tekmi je selektor vpoklical šest Radomljank: Lano Golob, Katarino Gadnik, Karmen Ulbin, Zalo Kuštrin, Kajo Jerina in Barbaro Kralj. Vpoklicane so še Melanija Pasar, Špela Rozmarič, Kristina Erman, Anja Prša, Laura Škvorc, Kaja Eržen, Maruša Sevšek, Manja Rogan, Dominika Čonč, Kaja Korošec, Lara Prašnikar, Nika Babnik, Špela Kolbl, Evelina Kos, Zala Meršnik in Ines Kranjc. Kapetanka Mateja Zver bo zaradi poškodbe primorana izpustiti tekmi, kapetanski trak pa bo prevzela Dominika Čonč.

Tako v Lendavi kot v Domžalah bo pred tekmama potekala festivalna dneva ženskega nogometa "Live your goals", ki je namenjen promociji ženskega nogomet. Dekleta se bodo lahko prek igre in enostavnih spretnostnih nalog spoznala z nogometom. V Lendavi bo festival potekal med 15. in 16.30, v Domžalah pa med 14. in 15.30 uro.

A.S.
Foto: Rok Zore

Sponzorji

sportalarm24.de VAR-IKS Trimer MOJE-LECE.si TSGE Avto Cerar Picerija Jaka Ženski nogomet Kalcer Car Center Cerar Domžalec.si Športni park Radomlje topdom