top of page

PREDSTAVLJAMO: ANA MARIJA KRŠLJIN STOJIĆ

Selekcija ŽNK Radomlje DU15 bo v državno prvenstvo zakorakala z gostovanjem v Mariboru, rumeni zasedbi pa bo v novi sezoni pomagala tudi Ana Marija Kršljin Stojić.Poletna novinka med rumenosrčnimi se veseli novih izzivov. "Nogomet igram od petega leta, zdaj pa si želim stopiti še stopnico višje v nogometnem razvoju. Že po nekaj treningih v Radomljah sem spoznala, da sem se pravilno odločila," pravi štirinajstletnica iz Miklavža na Dravskem polju, ki je v prejšnji sezoni nosila dres Ženskega nogometnega kluba Maribor Tabor, pozimi, po prekinitvi sezone, pa se je pridružila treningom Ženskega nogometnega kluba Savinja.


Nogomet je pričela igrati v domačem Miklavžu, do 12. leta je dve sezoni trenirala z fantovskimi selekcijami Nogometnega kluba Aluminij. V tekmovanjih Nogometne zveze Slovenije je v petih sezonah odigrala 72 tekem, največ za Ženski nogometni klub Pomurje, dosegla pa je 32 zadetkov.


V prihajajoči sezoni bo nosila dres Radomelj in nastopala v državnem prvenstvu za dekleta do 15 let: "Seveda startamo na prvo mesto, a rezultat na tej ravni zame ni najbolj pomemben. Pomembno je, da smo s soigralkami dobre prijateljice, saj lahko nekaj dosežemo le z medsebojnim sodelovanjem na igrišču in zunaj njega."


Priznava, da med olimpijskimi igrami v Tokiu zavzeto spremlja ženski nogometni turnir. Navijala je za Nizozemke, ki pa so morale v četrtfinalu čestitati Američankam. Prav iz vrst Nizozemske prihaja tudi Anina vzornica, gre za članico Barcelone Lieke Mertens. Ob tem pa pesti stiska tudi za Slovenke, da se čimprej uvrstijo na veliko tekmovanje.


Ana Marija septembra vstopa v zadnji razred osnovne šole. "Potem se želim vpisati na Gimnazijo Šiška, v dekliški nogometni oddelek. In nadaljevati športno pot v kadetski vrsti Radomelj," ob koncu še pove Štajerka.


Ana Marija, dobrodošla v ŽNK Radomlje!110 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page