top of page

ALJAŽ GORNIK: "NA POSTAVLJENIH TEMELJIH GRADITI NAPREJ"

Radomljanke z gostovanjem pri ŽNK Pomurje odpirajo sezono 2021/22. Dvoboj z državnimi prvakinjami boste lahko od 11. ure spremljali v prenosu na spletni strani NZS, še prej pa vam ponujamo razmišljanje trenerja Aljaža Gornika.


V včerajšnjem napovedniku sta pričakovanja predstavili kapetanke Eva Vodušek in novinka Korina Janež, misli pred pričetkom prvenstva pa je strnil tudi strateg Aljaž Gornik: "Za nami je kratko poletno pripravljalno obdobje. Glede na to, da je v ekipo prišlo nekaj novink, smo morali opraviti ogromno dela. Uspelo nam je postaviti dobro osnovo za nadaljevanje sezone. Sedaj bo potrebno na postavljenih temeljih graditi naprej ter se še bolj poglobljeno ukvarjati s samimi podrobnostmi v igri posameznic in ekipe, saj želimo ustvariti mednarodno konkurenčne igralke in ekipo. Delovna vnema igralk je na visokem nivoju, zato nam bo v veselje delati še naprej, kljub temu, da se zavedamo, da bo potrebno tekom sezone preživeti marsikateri težak izziv."


"Uspešno premagovanje težkih izzivov pa dela v vrhunskem športu razliko. Zato smo si postavili tudi jasne in visoke cilje, ki so zelo pomembni, saj se na podlagi le-teh vsak dan zavedaš, zakaj treniraš in tekmuješ ter tako tudi lažje ohranjaš rdečo nit tekom trenažno-tekmovalnega procesa. Pri nas so cilji vezni tako na posameznice kot na ekipo. Se pa zavedamo, da so rezultatski cilji posledica vsebinskih. Ravno zato smo se tekom pripravljalnega obdobja veliko ukvarjali z ustvarjanjem materije ekipe," o ciljih še pravi trener rumenosrčnih.


"Prišli smo do tega, da želimo biti z vsebinskega vidika tehnično elegantna in konkretna ekipa, kondicijsko najmočnejša in najhitrejša ekipa, ki se nikoli ne utrudi. Taktično v obrambi ne želimo prejemati golov, v napadu pa si jih želimo doseči čimveč, psihološko pa želimo biti najbolj samozavestna ekipa, ki igra nogomet v transu, z nasmehom na obrazu in na zmago!" še dodaja Gornik.


Od vsebine na zelenici bodo odvisni tudi rezultati, a prav na vsebini ostaja primarni fokus, še doda ob koncu: "V kolikor bomo uspešni pri izpolnjevanju vsebinskih ciljev, potem je seveda jasno, kakšne cilje bomo dosegli v rezultatskem smislu. Zato se bomo tekom sezone še naprej ukvarjali z vsebinskimi cilji, rezultatski pa bodo zgolj posledica izpolnjevanja vsebinskih."


41 views0 comments
ŽNK_Radomlje_Logo_bw.png

Moj, tvoj, naš klub!

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Twitter Icon

   Domov         Kontakt         Nogometna šola           UEFA             NZS              S2S            Piškotki

bottom of page