top of page

RECI NE NASILJU

V ŽNK RADOMLJE podpiramo: 

 

 

 

RECIMO “NE” NASILJU

V ŽNK Radomlje se zavzemamo za zdrav nogometni in osebnostni razvoj mladih nogometašic, kar je mogoče le v varnem okolju. Za dobro počutje v naši sredini si prizadevamo, da se dekleta počutijo sprejete, vključene, predvsem pa varne v odnosu tako s trenerji kot sovrstnicami.

 

Izkušnje nasilja so tudi v Sloveniji realnost za nekatere otroke, mladostnice in mladostnike. Posledice nasilja negativno vplivajo na fizično in psihično počutje otrok, njihovo telesno in duševno zdravje. Te posledice lahko zelo grobo »posežejo« v njihov osebnostno razvoj, medosebne odnose, možnosti za šolanje, ustvarjanje, brezskrbno igro. 

 

NAPAČNA PREPRIČANJA IN DEJSTVA 

O medvrstniškem nasilju obstaja kar nekaj zmotnih prepričanj. Mnogi odrasli zmanjšujejo resnost problema z razlago, da gre za normalen del odraščanja, za izkušnje, ki lahko otroka »okrepijo«. To ne drži! Nekateri odrasli imajo lahko takšna prepričanja, če so sami imeli slabe izkušnje z medvrstniškim nasiljem.

DEJSTVA SO DRUGAČNA

• Nasilje ni normalen del odraščanja, dejstvo pa je, da se z njim srečuje veliko otrok. 

• Medvrstniško nasilje je lahko verbalno, telesno, čustveno, spolno, materialno. Posledice so     lahko hude pri vseh oblikah nasilja. 

• Dogaja se v vseh šolah – mestnih, primestnih, vaških, velikih, majhnih, zasebnih, javnih. 

• Nasilni so lahko fantje in dekleta, žrtve nasilja so ravno tako fantje in dekleta. 

POMEMBNO JE, DA SE NASILJE USTAVI!

Pri tem je zelo pomembna vloga nas odraslih. Pomembno je, da se resno in dosledno odzivamo na primere medvrstniškega nasilja in pri tem aktivno sodelujemo s šolo in klubom.

 

Zgibanka RECI NE NASILJU:

http://www.programneon.eu/wp-content/uploads/2019/11/Zgibanka-Reci-ne-nasilju_2019.pdf

bottom of page