top of page

ALJAŽ GORNIK: "V EKIPI VLADA ZDRAVA KONKURENCA"

Zaključen je drugi teden poletnih priprav članske ekipe, Radomljanke so ga sklenile s preizkušnjo v Ajdovščini, na Primorskem pa so se podpisale pod visoko zmago. Vtise po tekmi je strnil trener Aljaž Gornik, ki je bil zadovoljen z videnim.



"Dvotedenski cikel osnovne priprave smo zaključili s prijateljsko tekmo v Ajdovščini. V prvem polčasu je dobro deloval visoki pritisk na nasprotnice v fazi branjenja, posledica tega pa so bili tudi doseženi goli. V fazi napada smo sicer imeli dober pretok žoge, vendar smo bili premalo usmerjeni v kakovostno pripravo in zaključek napada," o prvem polčasu pravi Gornik. Četa v rumenem je ob odmoru vodila s štirimi zadetki prednosti.

Nadaljevanje srečanja je po besedah radomeljskega stratega ponudilo še boljšo podobo: "Ta segment igre nam je uspelo v drugem polčasu dvigniti na veliko višji nivo, saj smo iz minute v minuto prikazali bolj kombinatorno in usmerjeno igro proti golu nasprotnic. Rezultat tega so bili doseženi goli in še veliko priložnosti, ki bi jih lahko z večjo mirnostjo in boljšo te-ta izvedbo pretvorili v še več doseženih zadetkov."


Poleti prenovljena ekipa koraka po začrtanih smernicah: "Veseli tudi dejstvo, da smo kljub veliki vročini uspeli ogromno preteči, kar pa je logična posledica trenažnega procesa. Obrisi ekipne podobe na igrišču so bili torej vidni, nas pa v prihodnosti čaka še ogromno dela na uigravanju ekipe ter dokazovanju posameznic, saj v ekipi vlada zdrava konkurenca."


Rumenosrčne se v Vipavski dolini niso predstavile v popolni zasedbi. V dresu novega kluba so debitirale Polona Petrač, Korina Janež, Naja Poje Mihelič, Maša Osojnik in Nuša Vidrih. Prve tri so se vpisale med strelke, prvenca v dresu članske ekipe pa se je razveselila tudi mlada Gala Dasović Ravnik.

Gornik je ob koncu pohvalil še najmlajša dekleta: "Čestitke tudi igralkam kadetske selekcije, saj so izjemno dobro izkoristile ponujeno priložnost v članski ekipi."


149 views0 comments
bottom of page