top of page

Dekleta U13 z odlično popotnico v leto 2019

Updated: Feb 4, 2019

V nedeljo, 20.1.2019 je v dvorani OŠ Davorina Jenka Cerklje potekal prvi zimski turnir deklic do 13 let z zahodne polovice Slovenije. Na turnirju v organizaciji ŽNK Cerklje je sodelovalo kar 10 ekip. Mlade Radomljanke so nastopile v dveh ekipah in sicer je prva ekipa nastopala v skupini A, kjer so se pomerile z dekleti iz Trebnjega, Škofje Loke, Primorja in Cerkelj, druga ekipa pa je bila uvrščena v skupino B, kjer so jim nasproti stala dekleta iz Renč, Cerkelj, Gažona in Trbovelj. Obe ekipi sta prikazali izjemno borbeno in ekipno predstavo, predvsem pravi je bil tudi pristop deklet.


Prva ekipa Radomljank

Nekoliko pomlajena prva ekipa se je v skupini A uvrstila na 3. mesto, ki žal ni prinesel uvrstitve v polfinale, pa vendar so dekleta prikazala igro, ki je pustila pozitiven odziv. Druga ekipa se je s popolnim izkupičkom v svoji skupini uvrstila v polfinale, kjer so suvereno premagale nasprotnice iz Cerkelj in se tako uvrstile v finale. V finalu smo spremljali zadržano igro obeh ekip, kar nekaj priložnosti je ostalo neizkoriščenih. Ker po rednem delu nismo dobili zmagovalca, so bila dekleta primorana izvajati kazenske strele, po katerih so dekleta iz Trebenj morala priznati premoč našim dekletom.


Druga ekipa Radomljank, ki je osvojila turnir

Ponosni smo, da imamo tako številčno selekcijo, ki kaže željo po napredku in dokazovanju tako kot posameznice kot tudi ekipa. Ekipi ŽNK Radomlje so na turnirju zastopale: Iza, Ula, Ajda, Jona, Ema, Alicija, Tisa, Taja, Nika, Natalia, Živa, Julija, Kaja, Aleksandra, Maja & Katja. Čestitke celotni ekipi in trenerskemu štabu!


Skupinska slika ob koncu tekmovanja

Osvojen zimski turnir je torej dobra popotnica za nadaljnje tekmovanje v zimski ligi Elerclerc, kjer se morajo dekleta še toliko bolj dokazovati v fantovski konkurenci. Do konca tekmovanja dekleta čaka še 5 tekem, vmes pa tudi nastop na mednarodnem turnirju UKI CUP, ki bo potekal prvi vikend v marcu.

106 views0 comments
bottom of page