top of page

MARKO LULIK NOVI TRENER VRATARK V ŽNK RADOMLJE

Kot smo včeraj zapisali na naši spletni strani, se je s koncem letošnje sezone od nas poslovil Valentin Vidergar, dolgoletni trener vratark v našem klubu. Z veseljem vam predstavljamo novo strokovno pridobitev v našem trenerskem kadru in sicer Marka Lulika, ki bo bdel nad razvojem vratark v našem klubu.


Marko Lulik, novi trener vratark v ŽNK Radomlje

Marko, ki ima Trener PRO licenco in licenco Trener vratarjev B, trenutno pa obiskuje izobraževanje Trener vratarjev A, se je s trenerstvom srečal takoj po zaključku mladinske šole Primorja. Najprej je prevzel mlajše selekcije vratarjev, kjer je kasneje treniral tudi starejše selekcije vratarjev in najmlajše selekcije ekip. V začetku sezone 2013/2014 je za kratek čas prevzel vodenje vratarjev članske ekipe NK Olimpija v 1. Slovenski ligi.

V tekmovalni sezoni 2014/2015 je kot glavni trener deloval v Ženskem nogometnem klubu Ajdovščina v njihovi prvi sezoni v 1. SNŽL. V naslednji sezoni je kot trener deloval v NK Svoboda, kjer je bil trener ekipe fantov U15 in skrbel za treninge vratarjev vseh selekcij v klubu, kjer še sedaj aktivno skrbi za razvoj vratarjev. Z začetkom leta 2019 pa je prestopil v NK Bravo, kjer je poleg tehničnega vodje članske ekipe prevzel tudi delo mlajših vratarjev. Istočasno pa je v ŽNK Krim začel z delom vratark, članske ekipe in mlajših selekcij. V letu 2019 je ob delu v ženskem nogometnem oddelku Gimnazije Šiška prevzel tudi vlogo trenerja vratark v ženski nogometni reprezentanci Slovenije do 17 let (WU17SLO).


Marka smo povprašali, zakaj se je odločil za delovanje v naši sredini: "Odločitvi za prihod v ŽNK Radomlje je veliko sprva pripomogel glavni trener Aljaž Gornik, saj sva povezana še iz študijskih let, hkrati pa imam iz predhodnega dobrega sodelovanja v NK Bravo do njegovega odnosa do dela na najvišjem nivoju izjemno veliko spoštovanje in zaupanje. Ob zaupanju koordinatorke Nine in predsednice kluba Andreje je bila zadeva hitro jasna in privlačna, saj je ŽNK Radomlje, klub z jasno vizijo: biti najboljši!

V nadaljevanju pa bi želel tudi izpostaviti predhodno delo Valentina Vidergarja, saj je v klubu vzgojil vratarke z veliko znanja in potenciala. Moje delo bo slonelo na napredku in želji po delu z najboljšimi vratarkami v državi. Tako da so kratkoročni cilji uspešno vključevanje vratark v reprezentančne selekcije, ki si jih bodo priborile z odličnimi nastopi na tekmah in delom na treningih. O dolgoročnih ciljih pa je težko govoriti, zagotovo pa je eden izmed ciljev razvoj mednarodno uspešnih vratark, ki bi uspešno zastopale tudi državno A reprezentanco."


Marko hvala za zaupanje in dobrodošel v klubu!






261 views0 comments
bottom of page