top of page

NA DOMAČI ZELENICI Z LJUBLJANO

Člansko ekipo ŽNK Radomlje po zmagi na Ptuju čaka prva novembrska preizkušnja. Rumena četa bo na domači zelenici lovila tretjeuvrščeno ekipo SŽNL, ŽNK Ljubljana.


Zasedba iz prestolnice ima po devetih krogih prvenstva tri točke prednosti pred Radomljankami, ki so v začetku septembra morale priznati poraz. Obračun v prestolnici se je končal z izidom 3:0 v korist gostiteljic. Kako bo v nedeljo? O pričakovanjih pred spopadom za tretje mesto SŽNL je spregovorila Korina Janež, ki odlično pozna večino igralk Ljubljane, saj si je z njimi še lani delila slačilnico Krima.


"V dvoboj vstopamo z željo, da dokažemo in pokažemo, česar na prvi tekmi nismo uspele. Naš cilj je doma osvojiti vse tri točke, tekmovati in zmagati," Ljubljančanka v rumeni četi razkriva pričakovanja pred nedeljskim spopadom s klubom iz domačega mesta.


Kaj bo orožje Radomelj? "Igramo na domačem terenu, opravili smo s spoznavnim obdobjem in odigrali odlično tekmo proti Pomurju. V tekmo moramo vstopiti in vseh 90 minut odigrati borbeno, bolj kombinatorno in izkoriščati zaključke akcij. Paziti bo potrebno na kar nekaj kakovostnih nasprotnic," opozarja vsestranska vezistka.


"Seveda bo motivacija prisotna, to so vendarle moja dekleta, s katerimi se zelo dobro poznamo. Na tekmi igramo kot nasprotnice, a po zadnjem pisku ne manjka objemov, nasmeha in starih šal. Komaj že čakam!" na vprašanje, če bo proti bivšim soigralkam prisotnega še kaj dodatnega zagona, odgovarja najstnica.


Rumenosrčne se v dvoboj s tretjo ekipo SŽNL podajajo po pomembni zmagi na Ptuju: "Zmaga je prinesla pozitivno povratno informacijo o preklapljanju in stopnjevanju igre ter tekmovalnosti. Z goli v izdihljajih tekme smo dokazale, da smo sposobne držati osredotočenost tudi po 90. minuti srečanja."


Pred četo Aljaža Gornika, ki se po tekmi prepovedi vodenja ekipe vrača ob zelenico, so še tri jesenske preizkušnje. "Tako kot na vsaki tekmi, želimo prikazati vrhunsko predstavo, borbenost in napredek. Z zmago na tekmi je poplačan trud vsega dela in časa poprej namenjenega za treninge. Želimo odnesti vse točke in uspešno startati v drugi del sezone," še pove Korina Janež, ki je po poletni selitvi v Radomlje odigrala devet preizkušenj.


Nedeljski obračun članskih ekip ŽNK Radomlje in ŽNK Ljubljana se bo v Športnem parku Radomlje pričel ob 14. uri. Že tri ure prej bo selekcija DU15 gostila Renče Primorje, kadetska ekipa pa jutri gostuje pri Krimu.


FOTO: Tomaž Strgar


82 views0 comments
bottom of page