top of page

Priprave v Bratislavi opravljene

Članska ekipa ŽNK Radomlje se je med prvim in četrtim avgustom udeležila priprav v Bratislavi, kjer so poleg treningov odigrale tudi tri pripravljalne tekme. Nasproti so jim stale ekipe Petržalke, Slovana Bratislave in USC Landhaus iz Dunaja.



Tokrat so se igralke odpravile na nekoliko drugačne priprave, saj so se do sedaj udeleževale gorskih priprav na Rogli in v Kranjski Gori. Z izdatno pomočjo gospoda Fedje Rojnika, ki živi in dela v Bratislavi, so se na štiridnevnih pripravah trikrat preizkusile na pripravljalnih tekmah. Že prvi dan so se pomerile proti Petržalki, ki so vskočile po odpovedi tekme proti ekipi mladink Slovana Bratislave. Radomljanke so na tekmi slavile s 3-8, štirikrat se je med strelke vpisala Zala Kuštrin, trikrat Tinkara Senica, po enkrat pa Karin Florjančič in Albina Butković.



Naslednji dan so se dekleta udeležila jutranjega treninga v trening centru bratislavskega Slovana, popoldne pa so proti slovaškim prvakinjam odigrale še tekmo. Po zaostanku z 2-0 so se rumene veselile neodločenega rezultata (2-2), obakrat je s pravima evrogoloma zadela Zala Kuštrin.



V soboto so imela dekleta nekaj več prostega časa; po jutranjem treningu in kosilu so se odpravila k bližnjemu jezeru Ostrovne lučky, kjer so se nekoliko oddahnile, pred odhodom pa opravile še sproščanje z jogo, ki jo je vodila Staša Čagran.



V nedeljo po zajtrku se je ekipa odpravila proti domu, postanek pa so opravile še na Dunaju, kjer so se pomerile proti dvanajstkratnim avstrijskim prvakinjam USC Landhaus, ki sodeluje z ekipo Austria Wien. Po četrt ure igre so se rumene znašle v zaostanku, a so hitro izenačile, pred koncem tekme pa zabile še dvakrat in slavile z 1-3. Dva gola je prispevala Tinkara Senica, enega pa Zala Kuštrin.



Raznovrstne nasprotnice so bile odličen preizkus za ekipo Bojana Taneskega, ki je bil po koncu štiridnevnih priprav zadovoljen s prikazanim. Prostora za napredek je še veliko, ekipa pa je v slabem mesecu dni priprav naredila dobro delo. V nedeljo čaka igralke še preizkus proti italijanskemu prvoligašu UPC Tavagnacco v Tavagnaccu, prva ligaška tekma pa bo na sporedu že 18. avgusta, ko Radomljanke potujejo v goste k ŽNK Cerklje.



A.S. Foto: ŽNK Radomlje

141 views0 comments
bottom of page