top of page

Radomljanke sezono odprle z zmago

Tretji avgustovski konec tedna je prinesel začetek tekmovanja v ženski nogometni ligi. Za začetek so se Radomljanke odpravile v Velesovo, kjer so proti ŽNK Cerklje vknjižile vse tri točke. Tekmo, ki so si jo lahko gledalci ogledali v neposrednem prenosu na spletni strani nogometne zveze, je štirim zadetkom navkljub zaznamovala odločitev sodnice v zadnjem delu tekme.



Rumene so takoj po prvem sodničinem pisku vzpostavile nadvlado, streli pa so bili nekoliko nenatančni. Sara Adam, Tjaša Kavšak in Zala Kuštrin so poskusile s streli od daleč, a so žoge končale za vrati Saše Oblak. Prvega zadetka so se Radomljanke veselile v 22. minuti, ko je po daljšem napadu Ana Golob poslala žogo prek branilk Cerkelj v kazenski prostor, na desni strani petmetrskega prostora pa jo je Zala Kuštrin poslala v daljši spodnji kot vrat domačink. Le štiri minute kasneje bi do zadetka lahko prišla še Tinkara Senica, a je Sara Oblak žogo uspela ubraniti.


Zala Kuštrin se je drugega zadetka veselila po pol ure igre, ko je izkoristila dolgo podajo Sonje Čevnik in neodločnost domače obrambe ter zadela po tleh s približno 15 metrov. Šest minut pred koncem prvega polčasa pa so domačinke znižale izid. Podajo Laure Slemc z desne strani je sprejela Nika Koprivnikar, jo odpeljala v kazenski prostor ter zadela z desne strani s približno petnajstih metrov.


V drugem delu igre se je nadaljevala slika iz prvega dela, Radomljanke so namreč prevladovale na igrišču. Svojo premoč so še tretjič kronale v 53. minuti, ko sta si na desni strani pred kazenskim prostorom dvojno podajo izmenjali Zala Kuštrin in Tinkara Senica, slednja pa je zadela s strelom po tleh z desetih metrov.



V 65. minuti je Tinkara Senica poslala podajo po tleh v osrčje kazenskega prostora, žogo pa je pred Tjašo Kavšak izbila Laura Slemc. Prava komedija zmešnjav pa se je zgodila v 77. minuti, ko je Sonja Čevnik izbila žogo pred Lucijo Kos, ta je končala na polovici domačink, nato pa je z roba kazenskega prostora zadela Zala Kuštrin. Po izbijanju sta se Sonja Čevnik in Lucija Kos zapletli v besedni obračun, dotik radomeljske vratarke pa je stranski sodnik Urban Kresnik ocenil kot hujšo kršitev nogometnih pravil. Po pogovoru z glavno sodnico Mediho Durić je le-ta razveljavila zadetek, dosodila prosti strel v korist domačink in pokazala neposredni rdeči karton Sonji Čevnik, med vratnice pa je stopila Ana Golob. V devetdeseti minuti je drugi rumeni karton pri domačih prejela še Manca Jamnik, ekipi pa do konca tekme nista več bistveno ogrozili vrata nasprotnic.


Vsekakor nenavaden zaključek tekme, ki a pomembne so prve vknjižene točke. V nedeljo pa se bodo Radomljanke na domačem igrišču pomerile proti ekipi ŽNK MB Tabor.



1. krog slovenske ženske nogometne lige, Nogometni center Velesovo

ŽNK Cerklje - ŽNK Radomlje 1-3 (1-2)

Gledalcev: 50 Strelke: Koprivnikar 39.; Kuštrin 23., 30., Senica 53. Kartoni: Rozman, Jamnik; Gadnik. Izključitvi: Jamnik 90.; Čevnik 78.

ŽNK Cerklje: Oblak, Kovač (Mazi 70.), Primc (Lebar 82.), Rogelj (Rozman 29.), Slemc, M. Kos, L. Kos, Jelovšek (K), Koprivnikar (Trdina 86.), Černelič, Smolnikar (Jamnik 36.). Na klopi: Arvaj, Sajovic. Trener: Primož Štrajhar. ŽNK Radomlje: Čevnik, Čagran, Butković, Gruden, Kličić, Gadnik (K), Golob, Adam (Ručman 90.), Senica, Kavšak (Florjančič 74.), Kuštrin. Na klopi: Bizilj, Belavič, Urankar, Mencinger, Maruša Jereb. Trener: Bojan Taneski.



A.S. Foto: T.M.

143 views0 comments
bottom of page