top of page

SELEKCIJA ŽNK RADOMLJE DU13 NA FINALNI TURNIR V MURSKO SOBOTO

Pred dekleti selekcije ŽNK Radomlje DU13 je po uspešnem rednem delu sezone še finalni turnir državnega prvenstva, ki bo odigran v soboški Fazaneriji.

Najboljše ekipe vzhodne in zahodne skupine državnega prvenstva se bodo v nedeljo pomerile za zadnji naslov državnih prvakinj v tej starostni kategoriji. Tekmovanje deklic do 13 let bo s prihodnjo sezono doživelo prenovo, Nogometna zveza Slovenije pa v želji po dodatnem razvoju nogometašic ne bo več beležila rezultatov.

Kaj pa letošnja sezona? Za Radomljankami je uspešen redni del državnega prvenstva, saj so ga varovanke trenerke Tije Vrhovnik, ki ji pomaga Nea Podbevšek, zaključile na vrhu zahodne skupine. Ekipa je s skupnimi močmi na 21 tekmah nabrala 53 točk, na štirih spomladanskih turnirjih pa ni doživela poraza. Rumenosrčna zasedba je dobro formo potrdila tudi z nedavno zmago na turnirju mesta Ajdovščina.

Mlade Radomljanke se bodo v polfinalu zaključnega turnirja pomerile z domačinkami, nogometašicami Mure, v drugem polfinalnem obračunu pa si bodo nasproti stale igralke Cerkelj in Aluminija, ki je bil prepričljivo najboljši v vzhodni skupini prvenstva. Polfinalni tekmi bosta na igrišču z umetno travnato površino Fazanerije odigrani ob 11:30.

Pričakovanja pred zaključnim turnirjem državnega prvenstva je strnila Elina Hamulić, sicer najboljša strelka ekipe in zahodne skupine: »Dobra popotnica za finalni turnir je, da smo skozi celo sezono stopnjevale formo, kar se je videlo v drugem delu prvenstva. Zasluženo smo osvojile prvo mesto v zahodni skupini rednega dela državnega prvenstva DU13. Dobro smo pripravljene na finalni turnir in upamo na najboljše, zmago in posledično osvojitev državnega prvenstva.«

Ob Elini so selekcijo ŽNK Radomlje DU13 na osmih turnirjih državnega prvenstva sestavljale še Eva Kavčnik, Kaja Brus, Nuša Šegedin, Ota Stipančevič, Ula Špende, Brina Zajc, Lara Pustotnik, Mia Džafić, Neja Rastoder, Taja Zrilić, Tara Vajd, Zoja Mravlja, Ula Krmavnar, Tanaja Sinanović, Loti Spreitzer, Anastasija Kosić, Naja Remic in Nika Sovinšek.

Polfinalna para državnega prvenstva DU13 za razvrstitev od prvega do četrtega mesta: ŽNK RADOMLJE - ŽNK MURA NONA ŽNK CERKLJE - NK ALUMINIJ

Polfinalna para državnega prvenstva DU13 za razvrstitev od petega do osmega mesta:

WFC KOPER OBALA - NK RADLJE OB DRAVI

ŽNK OLIMPIJA LJUBLJANA - NK MB TABOR

FOTO: Elvis Hamulić


112 views0 comments
ŽNK_Radomlje_Logo_bw.png

Moj, tvoj, naš klub!

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Twitter Icon

   Domov         Kontakt         Nogometna šola           UEFA             NZS              S2S            Piškotki

bottom of page