top of page

SELEKCIJI DU15 IN DU17 DO NOVE ZMAGE

Updated: Oct 20, 2021

Selekciji ŽNK Radomlje DU15 in DU17 sta konec tedna podaljšali pozitivno serijo. Kadetinje so bile boljše od Ajdovk, ekipa deklet do 15 let pa je premagala Radeljčanke.


Kadetska selekcija je tudi v šestem krogu prvenstva podaljšala niz zmag. Vodilna ekipa lige je bila z 8:0 boljša od ajdovskega Primorja. Domačinke sobotnega srečanja so pogrešale Neo Podbevšek, tako je kapetanski trak nosila Ana Gerjolj. Primorke so ob polčasu zaostajale za dva zadetka, Radomlje je v 15. minuti v vodstvo popeljala Naja Poje Mihelič, kmalu zatem se je veselila še Katjuša Kern. Poletni novinki sta bili po odmoru natančni še dvakrat. Katjuša Kern je vodstvo povišala v 44. in 50., Naja Poje Mihelič pa v 59. in 76. minuti. Po vstopu v igro se je pod dva gola podpisala še Nikki Kobal, s 14 goli vodilna strelka tekmovanja.


ŽNK RADOMLJE DU17 - PRIMORJE AJDOVŠČINA DU17 8:0 (2:0)

Strelke: Naja Poje Mihelič (15′, 59′, 76′), Katjuša Kern (18′, 44′, 50′), Nikki Kobal (57′, 67′)

ŽNK Radomlje DU17: Nuša Vidrih (51′ Taja Vrhovnik), Jona Javorič, Ajda Zajc (59′ Lori Škulj), Nika Bazjak, Tisa Podkrajšek, Tinkara Testen (63′ Lara Volavšek), Ana Gerjolj (51′ Gala Dasović Ravnik), Lea Dolinar, Katjuša Kern, Naja Poje Mihelič, Špela Gerbec (51′ Nikki Kobal). Trener: Aljaž Gornik.

Primorje DU17: Tonja Hojnik, Ana Nabergoj (65′ Nika Žbogar Fajt), Nina Breščak (77′ Marigona Jahaj), Sara Ljubič, Julija Poplašen (77′ Lia Mikuž), Lia Bajec, Nami Tanjić, Žana Breščak, Metka Markočič, Vita Dodič (71′ Hana Abramič), Špela Bremec. Trener: Jan Polanc.


Po vzoru kadetinj so v nedeljo slavile tudi igralke selekcije deklet do 15 let. Radomljanke so gostile tretje Radeljčanke, po dveh zadetkih v prvem polčasu pa so vknjižile še deveto zmago sezone. Korošice so prvič klonile v peti minuti, ko je bila 13. letos uspešna Ana Marija Kršljin Stojić, Taja Strgar pa se je v 14. minuti veselila 11. zadetka. Zasedba Marike Prošek in Monike Drobnič s popolnim izplenom ostaja na vrhu lestvice.


"Na začetku sezone sem pogrešala več igralk na treningih, zato so bile prve tekme za nas malo težje. Zdaj pa smo s pridnim treniranjem dvignile nivo naše igre. Vsako tekmo smo boljše, zato sem prepričana, da bomo v nadaljevanju sezone še bolj suverene," po devetih krogih sezone pravi kapetanka Špela Gerbec.


ŽNK RADOMLJE DU15 - ŽNK RADLJE DU15 2:0 (2:0)

Strelke: Ana Marija Kršljin Stojić (5′), Taja Strgar (14′)

ŽNK Radomlje DU15: Kaja Prelovšek, Lara Volavšek, Taia Doles, Taja Strgar, Špela Gerbec, Ajda Zajc, Ana Marija Kršljin Stojić, Alicija Brinovec, Katja Prelovšek, Ula Osolnik, Kaja Poglednik, Nika Slapnik, Ayla Skenderović, Nika Humar, Taja Jakopič. Trener: Marika Prošek.

ŽNK Radlje DU15: Nadin Ferk, Ula Grm, Lana Šernek, Barbara Pšeničnik, Ajda Vita Kumer, Enja Gorgiev-Skutnik, Nina Sekuti, Ana Hojnik, Zoja Šrot, Lana Žvikart, Žana Kraker, Nuša Pečoler. Trener: Boštjan Krivc.


Konec tedna bodo aktivne vse mladinske selekcije, ki nastopajo na državnem nivoju. Kadetinje bodo v soboto gostovale pri Olimpiji, dekleta iz ekipe DU13 pa bodo v Kopru s četrtim turnirjem sklenila jesenski del sezone. Selekcija DU15 bo podaljšanje niza zmaga napadala v nedeljo, ko bo gostila Mariborčanke.


Že v četrtek, med 17. in 18. uro pa deklice do 12 let vabimo na brezplačni igralni dan v domžalski Češminov park.

FOTO: Tomaž Strgar


161 views0 comments
bottom of page