top of page

Točke ostale v Mariboru

V devetem krogu slovenske ženske nogometne lige so Radomljanke gostovale v Mariboru. Tokrat so morale priznati premoč gostjam, ki so slavile z 2-1. Po poškodbi se je z zadetkom vrnila Sara Adam, po več kot letu dni po poškodbi pa je dres zopet oblekla Tija Vrhovnik.

V tekmo so odločneje stopile Radomljanke, ki so si pripravile tri lepe priložnosti: dvakrat je bila z glavo nekoliko nenatančna Albina Butković, s prostega strela pa je nevarno merila Sara Gruden, a je vratarka Maša Šibila njen strel uspela odbiti v kot. Po približno pol ure igre pa so vajeti igre v svoje noge vzele domačinke, ki so nekajkrat ogrozile gol Sonje Čevnik, še najbolj preko dveh strelov Urške Bratuše, vseeno pa sta mreži v prvem delu igre mirovali.


V drugem polčasu so Mariborčanke nadaljevale z igro zadnjih petnajstih minut prvega polčasa, kar se jim je obrestovalo po uri igre, ko je po predložku z leve strani z glavo zadela Špela Pernek. Le pet minut kasneje pa so modre podvojile vodstvo, ko je po podaji žogo preko vratarke Sonje Čevnik spravila Tajda Tušek.

Gol priključka so rumene dosegle v 74. minuti, ko je Zala Kuštrin prodrla po levi in poslala visoko podajo na nasprotno stran, z roba kazenskega prostora pa je z diagonalnim strelom lepo zadela Sara Adam, ki je zaigrala prvič po sanaciji poškodbe. Prav tako se je na igrišča vrnila Tija Vrhovnik, ki je pozdravila poškodbo, ki jo je od igrišč oddaljila za več kot leto dni.


V naslednjem krogu se bodo igralke članske ekipe ŽNK Radomlje na domačem igrišču pomerile proti ekipi Krim Rolljet-a. Ljubljančanke bodo rumene gostile v nedeljo, 3. novembra ob 11. uri.ŽNK MB Tabor – ŽNK Radomlje 2-1 (0-0)

9. krog, Športni park Tabor Maribor

Gledalcev: 50 Strelke: Pernek 60., Tušek 65.; Adam 74. Kartoni: Ciganović; Kavšak, Senica. Sodnice: Iva Gabor (glavna sodnica), Laura Maksimović, Nina Cifer (pomočnici).


ŽNK MB Tabor: Šibila, Žižek, Bratuša, Tušek, P. Ciganović, Hudej (Pesjak 66.), Hanzič (K), Pernek, Igerc, Šiftar (Potočnik 80.), Ulbin. Na klopi: Krajnc, T. Ciganović. Trener: Peter Grgan.

ŽNK Radomlje: Čevnik, Čagran, Ostojić, Jereb (Urankar 75.), Osmanagić (Kunej 85.), Butković, Kuštrin (K), Senica, Gruden, Kavšak (Adam 63.), Alič (Mencinger 87.). Na klopi: Vrhovnik, Florjančič, Belavič. Trener: Aljaž Gornik.A.S. Foto: T. Strgar, ŽNK Radomlje

66 views0 comments

Comentários


bottom of page