top of page

Uspešen začetek nove sezone za dekleta mlajših selekcij

Minuli vikend so bila poleg članske in kadetske ekipe na delu tudi mlajše selekcije, prvič sta se predstavili ekipi deklet U13 in U15.


V soboto so se dekleta U13 pomerile z ekipami ŽNK Krim Rolljet, Primorje Ajdovščina in ŽNK Olimpija Trebnje. Dekleta so prikazale lepo in kombinatorno igro ter zanesljivo dobile vse tri tekme.

Dekleta U13 na turnirju v Gažonu

Po debiju na trenerski poziciji deklet U13 smo za komentar prosili Žana Bašiča:

»Dekleta so to soboto otvorile sezono v Gažonu. Dekleta so že na prvi tekmi proti ŽNK Krim prikazale napadalno igro in so nadzorovale potek tekme. Po krajši prekinitvi zaradi neurja so dekleta igrale še z ekipo ŽNK Primorje Ajdovščina in ŽNK Olimpija Trebnje, kjer so prikazale zelo všečno igro, ki so jo kronale z lepim število zadetkom. Vseeno dekleta čaka še nekaj dela, da popravijo malenkosti v igri, nestrpno pa že pričakujemo naslednje obračune. Rad bi čestital dekletom za prikazano igro!«


V nedeljo pa so se na domačem igrišču prvič predstavile tudi dekleta U15, ki jih letos vodi Katarina Jagarinec. Prvo tekmo so odigrale proti ŽNK Cerklje, končni rezultat 5:0 pa so dekleta postavile že v prvem polčasu. Med strelke se je vpisalo kar pet deklet: Nea, Ana, Pia, Ajda in Zala Pia.


Dekleta U15 na tekmi z ŽNK Cerklje

Za komentar po prvi tekmo smo povprašali trenerko Katarino Jagarinec: »V celoti sem s tekmo in rezultatom zadovoljna. Še posebej sem zadovoljna s prvim polčasom, saj smo prikazali borbeno in strelsko uspešno igro. V drugem polčasu je koncentracija nekoliko popustila, nasprotnice so prišle do nekaj priložnosti za zadetek, a je bila naša vratarka zanesljiva. Z nekaj več sreče bi lahko tudi v drugem polčasu dosegli kakšen zadetek, a sem s prikazano igro vseeno zadovoljna. Čaka nas še veliko dela, s predstavo na prvi tekmi pa so dekleta pokazala, da so na pravi poti.«




89 views0 comments
bottom of page