top of page

V BIH DO DVEH ZMAG

Radomljanke so do pokalne zmage prišle brez Maše Osojnik, ki je imela v teh dneh reprezentančne obveznosti. Krilna napadalka je bila ena od kar enajstih igralk ŽNK Radomlje v kadetski izbrani vrsti.


Slovenke so se iz Bosne in Hercegovine vrnile z dvema zmagama. Torkovo srečanje v Bihaću sta v korist naše reprezentance odločili članici rumene zasedbe, ob Maši Osojnik je mrežo gostiteljic zatresla še Lea Dolinar. Izbranke Tine Kelenberger so včeraj dobile tudi drugo preizkušnjo, v Veliki Kladuši so slavile z rezultatom 4:1.


Obe tekmi je v začetni enajsterici pričelo pet igralk ŽNK Radomlje, ob Lei Dolinar in Maši Osojnik še Nuša Vidrih, Naja Poje Mihelič in Gala Dasović Ravnik. Nea Podbevšek je pričela dvoboj v Bihaću, v Veliki Kladuši je odigrala dobro polovico drugega polčasa. Obakrat so igro v vstopile Jona Javorič, Ana Gerjolj in Katjuša Kern, na drugi preizkušnji pa sta nekaj minut dobili Taja Vrhovnik in Nika Bazjak, Marko Lulik pa je bil del trenerskega štaba.


Pokazale, česa so zmožne


Vtise po dveh zmagah je za spletno stran ŽNK Radomlje strnila Maša Osojnik: "Po dveh pripravljalnih tekmah z BiH smo s soigralkami zelo zadovoljne in vesele, saj smo v dvoboja stopile borbeno in pokazale, česa smo zmožne. Vem pa, da smo sposobne še več in da bomo to tudi pokazale."


Šestnajstletnica se je na tekmi v Bihaću veselila reprezentančnega gola. "Zadetek v reprezentančnem dresu mi daje še večjo potrditev, da nogomet igram z ljubeznijo. V kvalifikacije stopamo z željami po dokazovanju in zmagah. Verjamem v vsako igralko ekipe in vem, da smo lahko konkurenčne tudi najboljšim," pred septembrskimi kvalifikacijami pravi krilna napadalka.


Vesela, da je lahko del članske ekipe


Poletna novinka med rumenosrčnimi je kljub kadetskemu stažu že pomemben del članske zasedbe Aljaža Gornika. "Vesela sem in zelo spoštujem, da lahko pri tako mladih letih igram za člansko ekipo. Teden nazaj smo opravile priprave v Cerknici, kar je bilo super, saj smo se s soigralkami in vodstvom še bolj zbližale," je za konec še dejala Maša, ki vas vabi, da Radomljanke v nedeljo podprete na domači zelenici.


Ob 11. uri bo domače igrišče zasedla selekcija DU15, ki gosti ŽNK Ledine, ob 17. uri pa se bo članska ekipa v prvi domači preizkušnji pomerila z ŽNK DoxaKey s Ptuja. Radomljanke bodo po pokalni zmagi napadale še prve ligaške ligaške točke. Za vstop je potrebno izpolnjevati pogoje PCT.


Že jutri popoldne bo v Rogatcu dejavna selekcija DU17, ki sezono odpira s tekmo proti ŽNK Šentjur.


127 views0 comments
bottom of page