top of page

Visoka zmaga za konec sezone

Članska ekipa ŽNK Moje-lece.si Radomlje je v zadnjem krogu letošnjega prvenstva odpravila ŽNK Ankaran Obala z visokih 2-11. Štirih zadetkov se je veselila Nina Predanič, po dvakrat so zadele Nika Udovič, Jasna Osmanagić in Karmen Ulbin, en zadetek je prispevala Zala Kuštrin.


Zala Kuštrin (Foto: Tilen S. McQuarrie)

Radomljanke so takoj po začetnem sodničinem pisku zagospodarile na igrišču in se veselile dveh zadetkov v prvih sedmih minutah. Najprej je v peti minuti Karmen Ulbin z globinsko podajo našla Nino Predanič, ta pa je nesebično podala osamljeni Niki Udovič, ki je povedla rumene v vodstvo. Dve minuti kasneje je po desnem krilu pobegnila Kaja Bratina, žogo poslala v osrčje kazenskega prostora, kjer so jo odbile branilke domačink a le do Jasne Osmanagić, ki je povišala na 0-2.


Svojega prvega zadetka se je v osemnajsti minuti veselila še Nina Predanič, ki je zadela z dobrih dvajsetih metrov, po četrt ure igre pa je enajstmetrovko uspešno izvedla še Karmen Ulbin. "Petarda" je odjeknila v devetindvajseti minuti, ko je z leve strani z dvajsetih metrov močno in natančno sprožila Zala Kuštrin in s pomočjo vratnice zadela. Za domače je nato po izgubljeni žogi zadela Tina Paliska in tako postavila končni izid prvega polčasa.


V drugem delu igre so rumene zadele še šestič. Ko je po kombinaciji Nine Predanič in Zale Kuštrin slednja podala pred gol, kjer se je najbolje znašla Jasna Osmanagić. Po trinajstih minutah nadaljevanja se je Karmen Ulbin še drugič vpisala med strelke, še drugič na tekmi je podala Kaja Bratina. Dva zadetka sta sledila v 60. in 73. minuti, najprej je zadela Nina Predanič, nato še drugič na tekmi Nika Udovič.


V 75. minuti je poskus z bele točke Nine Predanič ustavila vratnica, a je le-ta odbito žogo poslala za hrbet vratarke domačink Sindi Germek. V naslednjem napadu se je pri domačih drugič na tekmi med strelke vpisala Tina Paliska, zadnji zadetek na tekmi pa je po globinski podaji Katarine Jagarinec v 79. minuti dosegla Nina Predanič.


21. krog Slovenske ženske nogometne lige, ŠRC Ankaran


ŽNK Ankaran Obala - ŽNK Moje-lece.si Radomlje 2-11 (1-5)

Gledalcev: 40 Strelke: Paliska 32., 76.; Udovič 5., 73., Osmanagić 7., 47., Predanič 18., 60., 75., 79., Ulbin 25. (11-m)., 58., Kuštrin 29.


ŽNK Ankaran Obala: Germek, Jurešić, Pasar, Čepak, Petrač, Pšaker, Bužan (K), Kiralj, Paliska, De Faveri, Piciga. Trener: Miha Gaberc. ŽNK Moje-lece.si Radomlje: Pasar, Butković (Klopčič 88.), Bratina, Golob, Boh, Shaqiri, Ulbin (K), Osmanagić (Ručman 76.), Predanič, Kuštrin, Udovič (Jagarinec 76.). Na klopi: Gadnik. Trener: Meho Bašić.


A.S.

78 views0 comments
bottom of page