top of page

Visoka zmaga članic

Članice so na zadnji domači tekmi v jesenskem delu prvenstva gostile ekipo Ajdovščine. Rumene so v mrežo Ajdovk pospravile sedem zadetkov, trikrat je v polno merila Zala Kuštrin, po enkrat pa Ajda Kličić, Tjaša Kavšak, Sara Gruden in Albina Butković, prvi nastop v radomeljskem dresu pa je vpisala Špela Lavrinšek.



Radomljanke so od samega začetka narekovale igro, mreži pa sta mirovali do osemnajste minute, ko je s prostega strela znova udarila Zala Kuštrin in z leve strani premagala gostujočo vratarko Taro Komatar z močnim strelom. Tri minute kasneje je Zala Kuštrin dosegla še drugi zadetek, ko se je odločila za strel s petindvajsetih metrov.



Po dobre pol ure igre je bilo že 3-0, tokrat pa je s strelom z razdalje z desne strani svoj prvenec v članski kategoriji dosegla Ajda Kličić. Rezultat prvega polčasa pa je postavila Tjaša Kavšak, potem ko je odbito žogo po strelu Zale Kuštrin pospravila v mrežo.


V prvih desetih minutah drugega polčasa so Radomljanke dvakrat zadele. Najprej je v 52. minuti malo mrežico zatresla Zala Kuštrin po strelu z desne strani znotraj kazenskega prostora, Sara Gruden pa je v 55. minuti z natančnim strelom zadela sebi nasprotni desni zgornji kot vrat Ajdovk.



Sledila sta še nevarna poskusa Ane Golob in Albine Butković, ki pa sta bila nekoliko nenatančna. Zadnji zadetek na tekmi pa so gledalci videli v 79. minuti. Radomljanke so si priborile drugi zaporedni kot z desne strani, s predložkom pa Sara Gruden našla Albino Butković, ki je bila najvišja v skoku in žogo z glavo usmerila v mrežo.



Pred nogometašicami v slovenski ženski nogometni ligi je pred težko prisluženim zimskim premorom še en krog, Radomljanke pa se bodo v nedeljo v Bratoncih pomerile proti Pomurju. Tekmo, z začetkom ob 11h, bo sodila sodniška trojka na čelu z Mediho Durić, pomagali pa ji bosta Helena Primec in Laura Maksimović.



ŽNK Radomlje – Ajdovščina 7-0 (4-0)

Športni park Radomlje, 11. krog


Strelke: Kuštrin 18., 21., 52., Kličić 33., Kavšak 40., Gruden 55., Butković 79.

Karton: Bolčina.

Sodnice: Helena Primec (glavna sodnica), Mediha Durić, Laura Maksimović (pomočnici).

ŽNK Radomlje: Galjot, Kličić (Lavrinšek 78.), Jereb (Kunej 74.), Butković, Čagran, Golob (K) (Belavič 59.), Kavšak (Mencinger 62.), Gruden, Adam (Urankar 66.), Kuštrin, Osmanagić. Na klopi: Vrhovnik, Dolenšek. Trener: Aljaž Gornik. Ajdovščina: Komatar, Jerkič, Plut, Lah (Bric 71.), Gruntar, Bucik (K), Sulič, Capuder, Maksimović, Vuk, Bolčina. Trener: Luka Kompara.



Foto: Tomaž Strgar A.S.

96 views0 comments
bottom of page