top of page

Z ZADNJEGA GOSTOVANJA Z ZMAGO

Članska ekipa ŽNK Radomlje je na zadnjem jesenskem gostovanju osvojila tri točke. Rumenosrčne so zmago v vetrovni Ajdovščini potrdile s petimi zadetki v drugem polčasu tekme.


Prvi polčas ni ponudil veliko priložnosti, mreži sta mirovali, so pa Radomljanke udarno vstopile v nadaljevanje dvoboja. Med 49. in 59. minuto so dosegle tri zadetke, tako kot na tekmi z Ljubljano, je prvega dosegla Eva Vodušek. Kapetanka ekipe je izkoristila podajo Zale Kuštrin in ugnala domačo vratarko Jano Ličen. V 54. minuti je bila po podaji Nee Podbevšek in preigravanju uspešna Zala Kuštrin, ki je asistirala tudi za tretji zadetek. Po predložku Bovčanke je bila z glavo uspešna Maša Osojnik.


V 73. minuti je udarila naveza, ki po stažu spada še med kadetinje. Maša Osojnik je s povratno podajo zaposlila Neo Podbevšek, ta pa se je po strelu iz "prve" veselila članskega prvenca. Domača mreža se je petič tresla v 85. minuti, ko je bila po globinski podaji Korine Janež še drugič natančna Zala Kuštrin. V končnici tekme so Ajdovke prišle do častnega zadetka, z roba kazenskega prostora je zadela Ana Bucik.


"Za nami je izredno zahtevno gostovanje v Ajdovščini. Poleg tega, da se je domača ekipa zelo kakovostno organizirano branila, smo se tekom celotne tekme spopadali tudi z izjemno močnim vetrom. S pravim pristopom so se igralke uspele uspešno prilagoditi vremenskim razmeram, hkrati pa so tekom celotne tekme potrpežljivo ohranjale zbranost ter vztrajale v konceptu naše igre. Celoten trud je bil poplačan v drugem polčasu, ko je sleherna naša igralka zaigrala še bolj dinamično in odločno na ZMAGO!" je po tekmi v Ajdovščini dejal Aljaž Gornik.


Trener Radomljank po nadaljevanju pozitivne serije ne skriva zadovoljstva: "Z gostovanja v Ajdovščini se tako vračamo zelo zadovoljni, saj smo uspeli PREMAGATI tako nasprotno ekipo kot močan veter! Vidi se, da ekipa postopoma pridobiva ZMAGOVALNI KARAKTER, kar me kot trenerja neizmerno osrečuje!"


"Za konec se v imenu Katarine Gadnik in Maruše Jereb zahvaljujem tako njunim osebnim navijačem kot navijačem celotne naše ekipe, saj s svojo navijaško folkloro skrbijo, da SŽNL pridobiva na zanimivosti in atraktivnosti. Se vidimo v nedeljo na zadnji domači prvenstveni tekmi v tem koledarskem letu. #ZMAGAT," še sporoča Gornik.


Člansko zasedbo v nedeljo čaka še zadnja letošnja preizkušnja. Ob 14. uri v Športni park Radomlje prihajajo Cerkljanke.


PRIMORJE GAIA NATURELLE - ŽNK RADOMLJE 1:5 (0:0)

Strelke: Ana Bucik (89′); Eva Vodušek (49′), Zala Kuštrin (54′, 85′), Maša Osojnik (59′), Nea Podbevšek (73′).

Primorje Gaia Naturelle: Jana Ličen (80′ Monika Stjepanović), Sara Ušaj (80′ Lia Bajec), Gaja Bizjak, Nina Ipavec, Ana Bucik, Marija Capuder, Julija Poplašen, Vita Dodič, Maja Gruntar, Nina Breščak (75′ Carina Rumpler), Lara Ferjančič. Trener: Andi Mamić.

ŽNK Radomlje: Maja Zajc, Maša Osojnik, Korina Janež (75′ Nina McQuarrie), Zala Kuštrin, Eva Vodušek, Polona Petrač, Katarina Gadnik, Tajda Hlebec (31′ Nea Podbevšek), Nina Mele (80′ Neli Hofman), Ana Gerjolj (82′ Maruša Jereb), Margit Kosirnik. Trener: Aljaž Gornik.


97 views0 comments
bottom of page