top of page

ZA USPEŠEN ZAKLJUČEK JESENI ŠE ČETRTO ZAPOREDNO SLAVJE

Članska ekipa ŽNK Radomlje je jesenski del državnega prvenstva zaključila s še eno zmago, četrto v nizu. Rumenosrčne so na domači zelenici opravile še z ŽNK Cerklje.


V prvem polčasu večernega obračuna smo videli precej raztrgane igre. Radomljanke so imele pobudo, ki so jo kronale v 19. minuti. Po podaji Korine Janež je z vrha kazenskega prostora udarila Tija Vrhovnik in preko Pie Božič zadela v daljši kot. Tik pred odmorom se je gorenjska mreža tresla še drugič. Znova je podala Korina Janež, po njenem kotu pa je bila pred golom najvišja Eva Vodušek.


Dekleta v rumenem so sanjsko vstopile tudi v nadaljevanje srečanja. Zala Kuštrin je izvedla prosti strel nekoliko z leve, Pia Božič je udarec preusmerila v okvir gola, do odbite žoge pa je prva pritekla mlada Maša Osojnik. Dvoboj je bil dokončno odločen v 66. minuti, ko je po lepi akciji in podaji Eve Vodušek zadela še Zala Kuštrin, ki je v polno merila iz zahtevnega položaja ob levi vratnici Cerkljank.


"Čestitke dekletom za še eno odlično odigrano tekmo in zmago. V užitek jih je bilo gledati, kako celotno tekmo z zelo visoko dinamiko v igri napadajo gol nasprotnic ter igrajo na ZMAGO! To je tista prava podoba ekipe, ki smo jo gradili celotno poletje in jesen. Pohvale tako igralkam kot ostalemu osebju v klubu, ki se dnevno trudi, da smo iz dneva v dan na višjem nivoju," je bil po zmagi zadovoljen trener Aljaž Gornik.


Čeprav se je tekmovalni del SŽNL zaključil, dela še ni konec, poudarja strateg Radomljank: "Ne glede na to, da je konec jesenskega dela prvenstva, se naše delo nadaljuje po začrtanih smernicah. To nam daje temelje, da bomo v spomladanskem delu prvenstva še boljši in uspešnejši!"


Državno prvenstvo se za Radomljanke nadaljuje predvidoma 13. marca, ko bo ekipa gostovala pri ŽNK Olimpija.


ŽNK RADOMLJE – ŽNK CERKLJE 4:0 (2:0)

Strelke: Tija Vrhovnik (19′), Eva Vodušek (42′), Maša Osojnik (47′), Zala Kuštrin (66′)

ŽNK Radomlje: Maja Zajc, Tija Vrhovnik (77′ Neli Hofman), Maša Osojnik (80′ Tajda Hlebec), Korina Janež (77′ Nina McQuarrie), Zala Kuštrin, Eva Vodušek, Polona Petrač (86′ Nea Podbevšek), Katarina Gadnik, Nina Mele (86′ Kaja Pečovnik), Ana Gerjolj, Margit Kosirnik. Trener: Aljaž Gornik.

ŽNK Cerklje: Pia Božič, Klavdija Trdina (80′ Maja Ševo), Pia Zalokar, Nika Brumen, Marcela Kos (82′ Lara Rozman ), Neža Čebašek (59′ Zala Šenk), Hana Feratović, Simona Jelovšek, Špela Perčič, Nika Koprivnikar (52′ Gloria Alič), Ines Rozman (71′ Hana Lebar). Trener: Primož Štrajhar.


FOTO: Tomaž Strgar


68 views0 comments
bottom of page