top of page

Zanimiva tekma ni postregla z zadetki

Mlade Radomljanke so tokrat gostile igralke mariborskega Tabora. Kljub kupu priložnosti žoga ni in ni hotela v mrežo, tako da ste se ekipi razšli z delitvijo točk (0-0), tekmo pa je med drugim zaznamovala navijaška skupina Mlinarji, ki so celotno srečanje spodbujali naša dekleta.



Prvo resnejšo priložnost so si priigrale Radomljanke, ki so pokazale več pobude. Sara Gradišek je s podajo prek obrambe zaposlila Nino Mele, ki pa je nastreljala gostujočo vratarko Ivo Kocijan. Na drugi strani je s prostega strela z dvajsetih metrov zapretila Selma Šabotić, a je merila v vratarko rumenih Živo Galjot. Sara Gradišek je bila najbolj nevarna pri Radomljankah, saj si je pripravila nekaj priložnosti za zadetek, a je bila enkrat nenatančna, dvakrat pa se je izkazala Iva Kocijan. Tako je Sari Gradišek najprej ubranila strel po prodoru, nato pa je ukrotila strel Nine McQuarrie z roba kazenskega prostora po odbiti žogi.



V drugem delu igre je nekajkrat nevarno pobegnila Hana Feratović, tako je po enem izmed prodorov žogo poslala v Ivo Kocijan, enkrat pa je bila nenatančna pri podaji. Ekipi sta se v drugem polčasu nekajkrat izmenjali v pobudi, bolj nevarne pa so bile Radomljanke. Dve minuti pred koncem srečanja bi lahko točke ostale doma, ko je po prodoru po desni strani Nina Mele podala proti oddaljeni vratnici, tam pa je bila v padcu malce prekratka Tadeja Gerjol, tako da je ostalo pri začetnem izidu.



Lepo presenečenje pa so nam pripravili Mlinarji, ki so po tekmi Kalcer Radomelj proti Rogaški (5-0) prišli vzpodbujat še naše kadetinje in tako dekletom obeh moštev pripravili lepo kuliso. Vsi v ŽNK Radomlje se jim iz srca zahvaljujemo in jih lepo vabimo na spomladanske tekme. Kadetinje bodo ta konec tedna še zadnjič letos stopile na igrišče, pred zimskim premorom je pred njimi še tekma proti Krimu. Ta bo v soboto ob 12h na Kodeljevem v Ljubljani.


ŽNK Radomlje – ŽNK MB Tabor 0-0

Športni park Radomlje, 11. krog


Gledalcev: 50 Kartoni: Gradišek; Pušnik, Šabotić.

Sodniki: Vanja Šiljak (glavna sodnica), Mile Lazarević, Bojan Buzadžija (pomočnika).


ŽNK Radomlje: Galjot, Vrhovnik, Šere, Pečovnik, Feratović (Skrnički Rovšek 59.), Mele, Dolenšek (K), McQuarrie, Gradišek, Mušič, Štefanič (Gerjol 62.). Na klopi: Kočevar, Podkrajšek, Bizilj. Trener: Meho Bašić.

ŽNK MB Tabor: Kocijan, Fluher, Knuplež, Šabotić (K), Šoštarič Karič, Casar, Kropf (Eferl 74.), Čačić Slak, Bedrač Plazovnik, Frešer, Pušnik (D. Kirbiš 76.). Na klopi: G. Kirbiš, Puklavec. Trenerka: Karmen Ulbin.



A.S.

Foto: Vid Šere, M.J.

49 views0 comments
bottom of page