top of page

Zmaga ostala doma

Po nekajtedenskem premoru zaradi reprezentančnih akcij, so se na igrišča vrnile igralke v Slovenski ženski nogometni ligi. Radomljanke so zadnjo tretjino prvenstva odprle na domačem igrišču proti ekipi ŽNK Cerklje. Zahvaljujoč goloma Albine Butković in Jasne Osmanagić so rumene tekmo dobile z 2-1.


Nika Udovič med branilkami Cerkelj. (Foto T. Strgar)

Radomljanke so si že v uvodnih minutah priigrale dva zaključna strela, a je bila Nika Udovič za malenkost nenatančna, nevaren strel Sare Adam znotraj kazenskega prostora pa je ena od gostujočih igralk uspela preusmeriti v kot.


Rumene so se prvič veselile v osmi minuti, ko je Albina Butković z močnim in natančnim strelom z dvajsetih metrov povedla domače v vodstvo. Po dobrih dvajsetih minutah igre so zapretile tudi gostje, ko se je kapetanka gostij Simona Jelovšek po protinapadu znašla v dvoboju z domačo vratarko Melanio Pasar. Prva je radomeljsko vratarko obšla, a je slednja uspela žogo izbiti izpod nog kapetanke Cerkelj. Na drugi strani je do strela s petindvajsetih metrov prišla Katarina Gadnik, merila je v naročje vratarke Saše Oblak. Radomljanke so podvojile vodstvo v 42. minuti, ko je do strela znotraj kazenskega prostora prišla Jasna Osmanagić in matirala gostujočo vratarko.


Veselje po zadetku Janse Osmanagić. (Foto: T. Strgar)

V drugem delu igre so takoj po odmoru zapretile gostje, ko se je ena od njihovih napadalk znašla sama pred radomeljsko vratarko, ki je strel uspela odbiti v kot. Igralke Cerkelj pa so po tem kotu prišle do znižanja rezultata, ko se je žoga po udarcu s kota odbijala po kazenskem prostoru, je do strela prišla Manca Smolnikar in zadela s približno desetih metrov. Nekaj minut po zadetku pa se je v kazenskem prostoru Radomljank znašla Marcela Kos, a je žoga poletela prek vrat. To je bila tudi zadnja nevarnejša priložnost na tekmi. Radomljanke takoj ostajajo na tretjem mestu lestvice, tokratne nasprotnice, igralke ŽNK Cerklje pa na šestem mestu.


Igralke ŽNK Moje-lece.si Radomlje se v četrtek odpravljajo na Kodeljevo, kjer se bodo pomerile za finale ženskega pokala Slovenije. Njihove nasprotnice bodo igralke Krim Rolljet-a, tekma pa se prične ob 17. uri.


15. krog Slovenske ženske nogometne lige Športni park Radomlje


ŽNK Moje-lece.si Radomlje - ŽNK Cerklje 2-1 (2-0)

Gledalcev: 40 Strelki: Butković 8., Osmanagić 42. Opomini: Osmanagić, Butković, Shaqiri; Černelič, Jelovšek, Slemc. Sodnice: Tanja Subotić (glavna sodnica), Slađana Jovičić, Petra Stopar (pomočnici). Delegat: Dragan Dasović.


ŽNK Moje-lece.si Radomlje: Pasar, Bratina (Shaqiri 55.), Osmanagić (Kuštrin 89.), Golob, Čagran, Butković, Boh, Gadnik, Udovič (Jagarinec 82.), Adam (Kličić 88.), Ulbin (K). Na klopi: Klopčič. Trener: Gregor Mohar. ŽNK Cerklje: Oblak, Slemc, Rogelj (Kovač 57.), Primc, Lebar (Pavlič 88.), M. Kos (Trdina 73.), Jamnik (Kozar 63.), Jelovšek (K), Černelič, L. Kos, Smolnikar (Robas 77.). Na klopi: Meglič, Mazi. Trener: Primož Štrajhar.


A.S. Foto: T. Strgar

94 views0 comments
ŽNK_Radomlje_Logo_bw.png

Moj, tvoj, naš klub!

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Twitter Icon

   Domov         Kontakt         Nogometna šola           UEFA             NZS              S2S            Piškotki

bottom of page