top of page

Šestica v mreži Ajdovščine

Nov krog v slovenski ženski nogometni ligi je prinesel zmago Radomljank in pol ducata zadetkov v mreži tokratnih gostiteljic. V Ajdovščini so so rumene proti istoimenski ekipi zmagale s 6-0, v vsakem polčasu pa so padli po trije zadetki.

Mreži sta mirovali do dvajsete minute, ko je po predložku Jasne Osmanagić z desne strani s strelom najprej prišla Sara Gruden, a je vratarka domačih Tara Komatar žogo odbila, ta pa je nato končala v golu. Sedem minut kasneje so rumene podvojile vodstvo; Zala Kuštrin je na levi strani trideset metrov od vrat priborila prosti strel, s katerega je še enkrat več merila natančno v vratarkin dolgi kot.


V sedemintrideseti minuti je semafor kazal še 0-3. Na levi strani ajdovske polovice je žogo sprejela Tjaša Kavšak, naredila nekaj korakov in z lepo plasiranim strelom zadela oddaljeni kot vrat Ajdovk ter tako postavila končni rezultat srečanja. V nadaljevanju igre so se kmalu v lepi priložnosti znašle Radomljanke, ko se je po globinski podaji Jasna Osmanagić znašla v neposrednem dvoboju z domačo vratarko, njen strel pa je bil za malo nenatančen. Četrti zadetek so rumene dosegle v 68. minuti, ko je akcijo na levi strani začela Karin Florjančič in poslala žogo pred gol. Tam jo je Tjaša Kavšak podaljšala do Jasne Osmanagić, ki je z nekaj metrov dosegla še svoj drugi zadetek na tekmi.


Zala Kuštrin je v 83. minuti po dosegla še svoj drugi zadetek na tekmi, potem ko je žogo sprejela blizu polovice igrišča in po slalomu med domačo obrambo povišala vodstvo Radomljank na 5-0. Tri minute kasneje je svoj prvenec v rumenem dresu dosegla Barbara Kunej po spuščeni žogi Jasne Osmanagić. Prvi poskus strela je rezervna vratarka Alenka Bric uspela odbiti, v ponovljenem poskusu pa je Barbara Kunej postavila končni rezultat 0-6.


4. krog slovenske nogometne lige,

ŠC Police Ajdovščina


Ajdovščina – ŽNK Radomlje 0-6 (0-3)

Gledalcev: 30

Strelke: Komatar 20. (ag), Kuštrin 27., 83, Kavšak 37., Osmanagić 68., Kunej 86. Sodniki: Blaž Medvešček (glavni sodnik), Luka Krsnik, Mihael Ovnik (pomočnika).


ŽNK Ajdovščina: Komatar (Bric 67.), Ušaj (K), Jerkič (Plut 52.), Lah, Čibukčić (Sulič 46.), Bucik (Rušt 85.), Velikonja, Capuder, Raspor, Ipavec (Vuk 79.), Bolčina. Trener: Luka Kompara.

ŽNK Radomlje: Čevnik, Čagran, Butković, Gruden, Osmanagić, Golob (K) (Kunej 46.), Kličić (Urankar 52.), Kavšak, Senica (Florjančič 55.), Kuštrin, Alič (Mencinger 70.). Trener: Bojan Taneski.


A.S. Foto: ŽNK Radomlje

117 views0 comments
bottom of page