top of page

Športni park Radomlje z novo pridobitvijo: AED (Avtomatski eksterni defibrilator)

V Športnem parku Radomlje je vsem igralkam, igralcem, osebju kluba, obiskovalcem parka in sokrajanom na voljo AED. Avtomatski eksterni defibrilator je prenosna elektronska naprava, ki je sposobna zaznati zastoj srca pri človeku. S pomočjo električnega sunka lahko srce ponovno požene in s tem reši življenje. AED ima avdio in vizualna navodila v slovenskem jeziku, določa kdaj in če je potrebna defibrilacija in uporabnika vodi skozi vse postopke oživljanja.

AED se nahaja ob Lokalu v Športnem parku Radomlje in je zaščiten z alarmnim sistemom. AED je na voljo vsem uporabnikom v delovnem času lokala.

AED je na voljo ob Lokalu v Športnem parku Radomlje

»O defibrilatorju razmišljam že nekaj časa«, pravi sekretarka Ženskega nogometnega kluba Radomlje Manca Jereb, ki je bila tudi idejni vodja projekta. V Športnem parku Radomlje je vsakodnevno prisotno veliko število ljudi, od najmlajših otrok, do staršev, babic, dedkov ter mimoidočih sprehajalcev. Čeprav športniki ne sodijo v najbolj rizično skupino srčnega zastoja, se marsikdaj na tekmah lahko zgodijo nepredvidene situacije prav tako pa je postavitev AED-ja velik dobrobit za celotno lokalno skupnost.


Ob tem se iz srca zahvaljujemo podjetju Kemis Plus d.o.o. in direktorju Urošu Lipovšku, ki so z donacijo omogočili nakup defibrilatorja.

Delavnica Temeljni postopki oživljanja, ki jo je vodil Erik Juhant, reševalec iz Zdravstvenega doma Domžale

Ob postavitvi defibrilatorja smo skupaj z NK Radomlje izvedli tudi delavnico Temeljni postopki oživljanja, ki jo je vodil Erik Juhant, reševalec iz Zdravstvenega doma Domžale.

Skrbimo za svoje zdravje!
45 views0 comments

Comments


bottom of page