top of page

ALJAŽ GORNIK V PRIHODNJE ŠPORTNI DIREKTOR ŽNK RADOMLJE MEDEX

Updated: Jul 7

Aljaž Gornik, trener z najdaljšim neprekinjenim stažem v zgodovini članske ekipe rumenosrčnih, bo odslej opravljal naloge športnega direktorja ŽNK Radomlje Medex.

Štiriintridesetletni Notranjec je člansko zasedbo ŽNK Radomlje Medex vodil vse od septembra 2019, skoraj pet polnih sezon dolgo obdobje na klopi rumenih pa zaključuje s skupno 93 tekmami. Radomljanke je v tem času popeljal do dveh tretjih in treh četrtih mest v državnem prvenstvu, članska ekipa pa se je v štirih poskusih dvakrat prebila tudi v polfinale pokalnega tekmovanja.

S svojo energijo je ključno prispeval k rasti kluba, morda še pomembnejši pa je Aljažev vpliv pri razvoju igralk. Številna dekleta so ob njegovem usmerjanju prerasla domače okolje ter se zdaj uspešno dokazujejo v tujini in članski izbrani vrsti Slovenije. Omenimo zgolj prestope Zale Kuštrin, Korine Lare Janež, Sare Gradišek, Naje Poje Mihelič, Nuše Vidrih in Tinkare Testen. Prepričani smo, da bo njihovim stopinjam sledilo še nekaj mlajših deklet, ki so prve članske nogometne korake storile pod vodstvom Aljaža Gornika.

Slovo s trenerskega stolčka pa ne pomeni razhoda z rumenosrčnimi, saj bo Aljaž v prihodnje v klubu deloval kot športni direktor. »Leta 2019 sem se klubu pridružil zaradi Andreje Leskovšek McQuarrie in Mance Jereb, saj sta imeli fantastično vizijo razvoja kluba, najvišjo možno delovno etiko ter ogromno strokovnega znanja o vodenju kluba. Andreja in Manca sta pravi profesionalki, ki sta tudi svoje zasebno življenje podredili doseganju klubskih ciljev. Ravno zaradi omenjenih vrednot sem se tudi sam odločil pridružiti klubu in podrediti svoje življenje doseganju zastavljenih klubskih ciljev,« je uvodoma dejal Gornik.

V nadaljevanju je dodal: »V petih letih smo iz osnovne čebelje družine ustvarili mnogo čebeljih panjev s številnimi pridnimi in učinkovitimi čebelicami. Ker je klub prerasel svoje okvirje in se približuje evropski ravni, je potrebno nadgraditi dosedanje delo ter poskrbeti, da bodo vse čebele ostale zveste svoji družini ter jih zaščititi pred paraziti, ki bi se radi okoristili na žuljih matične čebelje družine. Zato bom v prihodnosti kluba deloval na način, da še bolj utrdimo DNK, enotnost in pripadnost klubu. Prav tako bom posvetil svojo pozornost nadgradnji kakovosti dela na vseh ravneh. Osredotočil se bom tudi na selekcioniranje ljudi, saj bodo del klubskega kadra zgolj ljudje, ki živijo vrednote kluba in so pripravljeni delati za skupno dobro. Najpomembnejše vodilo pa bo, da skupaj poskrbimo, da vsaka posameznica in posameznik uživa v svojem udejstvovanju v klubu ter maksimalno izkoristi svoj potencial! #ZMAGUJEMO

Aljaž, hvala za vse, kar si v skoraj petih letih dal klubu in dekletom kot trener, veselimo se sodelovanja v novi vlogi!

FOTO: Peter Dominko & Zdravko Turk


179 views0 comments

Comentários


bottom of page