top of page

Dekleta U17 s tretjim mestom iz Zagreba

Ekipa deklet U17 se je minuli vikend udeležila 17. mednarodnega turnirja malega nogometa v Zagrebu, ki ga vsako leto organizira Ženski nogometni klub Agram. Dekleta so se predstavila v novi in sveži luči ter na koncu osvojile 3. mesto.


Agram turnir v malem nogometu je v regiji eden redkih kvalitetnih turnirjev, na katerega so bile povabljena tudi naša dekleta. Žreb je Radomljam dodelil zahtevno drugo skupino v kateri so nastopile še ekipe Breznice (Črna Gora), Pregrade (Hrvaška) in Marjana iz Splita.


Skupinski del so naša dekleta začele z remijem proti Breznici (1:1), nato pa so zabeležile dve zmagi proti Pregradi s 6:0 in proti ekipi Marjana z rezultatom 4:0. Zaradi boljše gol razlike so tako Radomljanke po skupinskem delu zasedle prvo mesto. Žreb je določil, da so se se naša dekleta v polfinalu pomerile z domačim klubom ŽNK Agram. Izjemno napeta tekma, polna borbe in kombinatorne igre, se je na koncu končala s porazom naših Radomljank z rezultatom 1:2. Za tretje mesto so se nato dekleta pomerile pomerile z Rijeko. Prav tako kot polfinalno srečanje proti Agramu, je tudi srečanje z Rijeko ponudilo všečno in napeto tekmo. Po izteku rednega dela (2x12 minut) so sledili kazenski streli. Najprej je za Radomljanke zanesljivo zadela Nina Sofia McQuarrie, nato je naša vratarka Živa Galjot z odlično postavitvijo na golu prisilila nasprotnico v napako, saj je zadela prečko. Drugi kazenski strel je za naše uspešno izvedla Manca Suhoveršnik, Galjotova pa je strel nasprotnic ubranila, vendar so nasprotnice ponavljale izvajanje kazenskega strela, saj je naša vratarka prehitro zapustila vratarjevo črto. A tudi ponovno izvajanje kazenskega strela se ni končalo v prid nasprotnic, saj se je Živa ponovna izkazala in tudi v drugo ubranila strel.


Na koncu je turnir osvojil domači Agram, drugo mesto pa je osvojila ekipa Breznica. Ob pokalu za tretje mesto pa je Manca Suhoveršnik prejela še dve individualni nagradi, saj je bila izbrana za najboljšo igralko in najboljšo strelko turnirja.


Ekipa deklet U17 po končanem turnirju

Za ekipo deklet U17 so nastopile: Nina McQuarrie, Živa Galjot, Manca Suhoveršnik, Daša Dolenšek, Karin Florjančič, Pia Pavlič, Lucija Urankar in Nina Mele.

82 views0 comments
ŽNK_Radomlje_Logo_bw.png

Moj, tvoj, naš klub!

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Twitter Icon

   Domov         Kontakt         Nogometna šola           UEFA             NZS              S2S            Piškotki

bottom of page