top of page

Delitev točk v Radomljah

Nogometašice v slovenski ženski nogometni ligi so zakorakale v drugo tretjino prvenstva. Radomljanke so tokrat na domačem igrišču gostile ekipo Cerkelj in se z njo razšli z rezultatom 1-1. Prve minute v članski konkurenci pa je vpisala Hana Feratović, ki je v nadaljevanju vstopila v igro.


Članska ekipa po tekmi z ŽNK Cerklje.

Prvi polčas je postregel z malo zaključnimi streli. Najnevarneje je merila Sara Gruden, ki je po prostem strelu z dobrih tridesetih metrov zatresla prečko gostujočih vrat. Je pa po dobre pol ure igre podajo Albine Butković unovčila Tinkara Senica in popeljala Radomljanke v vodstvo. Le-to ni trajalo dolgo, saj je v 40. minuti po predložku z desne strani in odbiti žogi Marcela Kos izenačila s strelom z roba kazenskega prostora.


V drugem delu so bile nekoliko bolj nevarne rumene, a po večini niso merile natančno. Po predložku s kota z desne strani je z glavo nevarno merila Albina Butković, a je njen strel obramba gostij uspela preusmeriti v kot.


Prva velika priložnost za zadetek je prišla v 70. minuti, ko je po prodoru po desni Zala Kuštrin poslala žogo v osrčje kazenskega prostora, tam pa pred golom Jasna Osmanagić ni uspela dobro zadeti žoge. Zala Kuštrin je poskusila še z dvema nevarnima streloma; najprej je z desne strani merila mimo daljše vratnice, nekaj minut pred koncem tekme pa se je po globinski žogi znašla pred vratarko gostij, a je bila slednja pri strelu uspešnejša. Pred tem je na drugi strani Lucija Kos nevarno merila s prostega strela, žoga pa je šla kakega pol metra mimo stičišča vratnice in prečke.


Prihodnjo nedeljo članice odhajajo v Maribor, kjer se bodo ob 13. uri pomerile proti ekipi NK Maribor Tabor.


8.krog slovenske ženske nogometne lige, Športni park Radomlje


ŽNK Radomlje - ŽNK Cerklje 1-1 (1-1)


Gledalcev: 50 Strelki: Senica 36.; M. Kos 40. Opomini: Golob, Čagran; Smolnikar, Koprivnikar. Sodnice: Tjaša Misja (glavna sodnica), Iva Gabor, Kaja Casar (pomočnici).

ŽNK Radomlje: Čevnik, Čagran, Ostojić (Urankar 89.), Kličić, Osmanagić (Kavšak 75.), Butković, Florjančič (Kuštrin 60.), Senica (Feratović 86.), Gruden, Alič (Mencinger 93.), Golob (K). Na klopi: Galjot, Belavič. Trener: Aljaž Gornik. ŽNK Cerklje: Rozman, Slemc, Primc, Rogelj (Kovač 58.), Arvaj (Lebar 75./Robas 89.), M. Kos, Koprivnikar, Jamnik (L. Kos 35.), Bizjak, Smolnikar, Jelovšek (K). Na klopi: Oblak, Ternik. Trener: Primož Štrajhar.



A.S. Foto: ŽNK Radomlje

64 views0 comments
bottom of page