top of page

DODATNA SPODBUDA PRED TEKMO Z MURO: PRVIČ V IZBRANI VRSTI

Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex se bo v soboto, ob 16. uri, še drugič to pomlad pomerila s soboško Muro, to pa bo tudi zadnja preizkušnja pred novim reprezentančnim premorom, ki bo predstavljal poseben mejnik za Nušo Vidrih.

Čeprav je po stažu še kadetinja, bo Nuša aprila prvič del članske reprezentance Slovenije, ki bo odigrala dve pripravljalni preizkušnji. Slovenke se bodo v petek, 7. aprila, na Brdu pri Kranju pomerile z Romunijo, štiri dni kasneje pa se bodo v Leuvenu zoperstavile še Belgiji, ki spada med najboljše evropske reprezentance. Belgijke so na FIFA jakostni lestvici uvrščene na 19. mesto, Romunke pa so 38., dve poziciji nad Slovenkami, ki tako visoko, kot so zdaj, niso bile še nikoli.


Kako je novico, da jo je selektor Borut Jarc uvrstil na seznam članske izbrane vrste, sprejela osrednja igralka te zgodbe? »Bila sem prijetno presenečena. Mislim, da se sprva sploh nisem zavedala, kaj se je zgodilo. Sem zelo hvaležna za takšno priložnost, zavedam se, da je to velika čast,« priznava 16-letna vratarka.


Borut Jarc je v izjavi za spletno stran Nogometne zveze Slovenije dejal, da želijo na pripravah preveriti, iz kakšnega testa je. Kaj od reprezentančne akcije pričakuje sama? »Želim pustiti dober prvi vtis, tako pri strokovnemu vodstvu kot tudi igralkah, ter dokazati, da me selektor ni zaman uvrstil na seznam,« pravi najstnica iz Kočevja.


Nuša je ena od treh igralk ŽNK Radomlje Medex, ki so bile uvrščene na tokratni reprezentančni seznam. Ob njej klubske barve zastopata še Živa Galjot in Sara Gradišek, ki imata že nekaj izkušenj s pripravami izbrane vrste. »Mislim, da mi bo zaradi tega veliko lažje, saj ju najbolje poznam, za razliko od mene pa imata že nekaj izkušenj s člansko reprezentanco,« vratarka odgovarja na vprašanje, če bo prisotnost Žive in Sare olajšala prilagajanje.


V začetku aprila bo aktivna tudi mladinska reprezentanca, ki se bo v švicarskem Nyonu z Anglijo, Španijo in Belorusijo borila za prvenstvo stare celine. V dresu Slovenije bodo nastopale tudi Radomljanke, Ana Gerjolj, Tajda Hlebec, Margit Kosirnik, Noelle Vilčnik, Maša Osojnik in Laura Šenk. medtem ko sta Nika Bazjak in Jona Javorič uvrščeni na čakalno listo.


Še pred reprezentančnim zborom bo odigrana ligaška tekma z ŽNK Mura Nona. Sobočanke so se marca v Radomljah pošteno spotile za zmago, kar je dober obet pred novim obračunom: »Na prejšnji tekmi smo dokazale, da jim lahko pariramo. To nam je vsekakor v še večjo motivacijo. Zaupamo vase in v ekipo. V soboto pa želimo zmago.«


Četa trenerja Aljaža Gornika se je z dobro igro izkazala tudi v prvem polčasu zadnje preizkušnje, saj so dekleta v rumenem nadigrala Olimpijo. Nuša verjame, da so prve točke v nadaljevanju prvenstva blizu: »Menim, da je v ekipi viden napredek, igralke sledijo dogovorjenim napotkom. Prepričana sem, da bo to v naslednjih tekmah še bolj vidno, s tem pa bodo prišle tudi točke in želeni rezultati.«


Sobotni dvoboj v Športnem parku Radomlje se bo pričel ob 16. uri, pridite in podprite rumenosrčne!

FOTO: Zdravko Turk in Tomaž Strgar153 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page