top of page

DU11 in DU13 skupaj pod taktirko treh trenerk

Trenersko ekipo selekcij DU11 in DU13 vam predstavljamo skupaj, saj ju bodo namreč vodile Katarina Gadnik, Monika Boh in Tija Vrhovnik.Tija Vrhovnik je svojo nogometno pot začela pri 12 letih v Radomljah, kjer še vedno aktivno igra za člansko ekipo. Poleg igranja v Radomljah je nastopala tudi za kadetsko in mladinsko reprezentanco. Obiskovala je Gimnazijo Šiška, kjer se se vpisala v nogometni razred, akademska pot pa jo je nato vodila v Koper, kjer končuje dodiplomski študij biopsihologije. Preteklo leto je uspešno opravila z izobraževanjem na NZS, kjer je pridobila trenersko C licenco, že pred tem pa je občasno sodelovala pri treningih mlajših selekcij.


»Že nekaj časa sem se želela preizkusiti tudi v trenerski vlogi in ker se v to podajam prvič, sem vesela, da sta ob meni Monika in Katarina. Moja želja je predvsem, da bodo dekleta na treningih uživala v nogometu, obenem pa pridobila nova znanja, ki jim bodo lahko kasneje koristila na njihovi nogometni poti.«Monika Boh je nekdanja igralka ŽNK Radomlje, rumeni dres pa je prvič oblekla leta 2012, igralsko kariero je končala pred dobrim letom dni. V prvenstvo je za Radomljanke nastopila 118-krat in 35-krat zatresla mrežo nasprotnic. Prav v sezoni 2018/19 se je pridružila tudi trenerski strukturi ŽNK Radomlje in prevzela svoj del odgovornosti pri nogometni vzgoji deklet do 13. leta starosti. Pred tem je namreč kot trenerka delovala pri matičnem NK Brinje Grosuplje, kjer je bila med leti 2014 in 2018 del strokovnega kadra skoraj vseh mlajših in najmlajših starostnih kategorij dečkov in deklic (od U6 pa vse tja do U11).


»V klub se vračam kot ena od treh trenerk selekcij deklet DU11in DU13, katerim želim v prvi vrsti predati svojo ljubezen do nogometa, jih naučiti čim več nogometnih trikov in vragolij ter pri tem biti pravi vzor na njihovi športni poti. Dekletom bi rada predstavila širši pomen nogometa, saj ta ni omejen zgolj na treninge in tekme, pač pa predstavlja način življenja, preko katerega se lahko veliko naučijo. V letošnji sezoni ciljamo predvsem na to, da se bodo punce zavedale pomena redne športne aktivnosti in pri sebi znale poiskati prave motive za nenehno prisotnost na treningih. Tam namreč želimo, da marljivo osvajajo nova nogometna, kot tudi življenjska znanja ter se ob tem povežejo v prijetno celoto. Ob maksimalni zavzetosti na vseh aktivnostih si želimo, da bodo treninge zapuščale utrujene, a z iskrenim nasmehom na obrazu!«


Katarina Gadnik je igralka članske ekipe ŽNK Radomlje, v klubu pa je že osmo leto. Svojo nogometno pot začela pri šestih letih v nogometnem klubu ND Gorica. Do petnajstega leta je trenirala in igrala s fanti, nato pa je prišla v ŽNK Radomlje. Bila je tudi članica ženske kadetske in mladinske reprezentance, ima pa tudi nekaj nastopov za žensko nogometno A reprezentanco. Obiskuje Fakulteto za šport smer športna vzgoja, kjer obiskuje tudi program pridobitve trenerske licence UEFA A.

»Moja vloga pri ŽNK Radomlje v prihajajoči sezoni je poleg aktivnega igranja tudi vodenje ekipe DU11 in DU13. Vesela sem za da bom lahko svoje znanje predajala naprej in tako pomagala pri razvoju deklic kot tudi celega kluba. Cilji za to sezono so predvsem, da bi punce poleg pridobljenega nogometnega znanja uživale v nogometu, da bi z veseljem hodile na treninge, kjer bi se kljub resnemu delu tudi zabavale.«

A.S. Foto: Tomaž Strgar

159 views0 comments

Comments


bottom of page