top of page

DU13: S TEKME V TEKMO KAŽEJO NAPREDEK

Nad selekcijo ŽNK Radomlje DU13 so v jesenskem delu letošnje sezone bdele Tija Vrhovnik, Katarina Gadnik in Ajda Kličić.


Ekipa deklet do 13 let po jesenskem delu državnega prvenstva zaseda tretje mesto zahodne skupine. Rumenosrčna zasedba je na štirih turnirjih odigrala 13 tekem, z osmimi zmagami, dvema remijema in tremi porazi pa je zbrala 26 točk, tri manj kot vodilni ŽNK Krim. Čeprav rezultat ni v ospredju, velja ekipo pohvaliti za dobro delo na treningih, za kar so bila dekleta nagrajena z nizom šestih zmag.


"Veseli me, ker se je selekciji DU13 pridružilo kar nekaj novih deklet. Niti nižje zimske temperature nas ne ustavijo, igramo tudi v zimski ligi, v kateri dekleta s tekme v tekme kažejo napredek. Na tem mestu bi pohvalila vse igralke za odličen odnos, ki so ga do sedaj pokazale, ter se zahvalila njihovim staršem, ki jih ob tem podpirajo," po polovici sezone pravi Tija Vrhovnik, ki je jeseni uspešno dokončala izobraževanje za trenersko licenco UEFA B.


Za selekcijo DU13 so v jesenskem delu državnega prvenstva zaigrale Ana Kočevar, Aneli Kutin Prešeren, Bela Manfreda, Kelin Gerželj, Lana Brugger, Lea Križnar, Maruša Magdič Močnik, Maša Erjavec, Naja Premk, Reza Pišek, Tajda Mujezinović, Zala Zrim in Špela Ana Bremšak. Ligaško tekmovanje se bo s petim turnirjem sezone nadaljevalo 2. aprila.


Tija je v letošnji sezoni tudi vodja dekliških nogometnih krožkov, ki potekajo na okoliških šolah. Ob Tiji osnovno nogometno znanje učenkam OŠ Komenda Moste, OŠ Rodica, OŠ Marija Vere Kamnik, OŠ Dob in OŠ Preserje pri Radomljah predajajo še Neli Hofman, Ajda Kličić in Karmen Ulbin.


"Letos izvajamo brezplačne krožke na petih osnovnih šolah v okolici, ki se jih udeležuje preko 50 deklet. Z njimi želimo približati dekliški nogomet javnosti ter omogočiti vsaki deklici, da se spozna tudi z nogometno žogo. Poleg piljenja osnovnih nogometnih veščin pa sta v ospredju predvsem zabava in igra. Za to gre zahvala tudi vsem vaditeljicam, Neli Hofman, Ajdi Kličić in Karmen Ulbin," poudarja dolgoletna članica ŽNK Radomlje.


Več o brezplačnih šolskih krožkih izveste na tej povezavi.


FOTO: Tomaž Strgar


94 views0 comments
bottom of page