top of page

DU15: DOBRO DELO NA TRENINGIH NAGRAJENO Z ZMAGAMI

Selekcija ŽNK Radomlje DU15 leto 2021 zaključuje kot vodilna ekipa državnega prvenstva. Varovanke Marike Prošek in Monike Drobnič so jeseni dobile 11 od 12 ligaških preizkušenj.


Radomljanke so točke oddale zgolj na predzadnji preizkušnji sezone, v dvoboju z ŽNK Ledine, ki so bile že na prvi medsebojni tekmi sila trd oreh. Ekipa se v leto 2022 podaja s 33 točkami in gol razliko 73:6, dekleta pa ne počivajo niti med ligaškim premorom.


Rumenosrčna zasedba med zimo svoje znanje pili na tekmah s fantovskimi selekcijami.

Z mislijo na prihajajočo sezono se je generacija 2007 v zimski ligi pridružila kadetski ekipi, ki jo vodi Karmen Ulbin, dekleta rojena leta 2008 in 2009 pa se pod taktirko Monike Drobnič dokazujejo v ligi IB u12.


"V jesenskem delu sezone smo s selekcijo DU15 odigrali 12 tekem. Dekleta so se pridno udeleževala treningov in dobro trenirala. Dobro delo na treningih je bilo nagrajeno tudi z 11 zmagami. Po zaključku jesenskega dela smo se vključili tudi v zimsko ligo, saj želimo, da dekleta pridobijo še več igralnih izkušenj, predvsem vstopna generacija," ob koncu leta pravi Monika Drobnič.


Ekipa deklet do 15 let bo v drugem delu državnega prvenstva odigrala še šest preizkušenj, prva bo na sporedu 20. marca. S kakšnimi pričakovanji v nadaljevanje sezone pogleduje trenerka? "Za pomladanski del prvenstva si želim, da ohranimo dobro prisotnost na treningih, nadaljujemo s pravim odnosom in dobrim delom ter da še več situacij s treningov prenesemo v tekme," si želi nekdanja igralka rumenih.


Za selekcijo do 15 let so v jesenskem delu prvenstva igrale Ajda Zajc, Alicija Brinovec, Ana Marija Kršljin Stojić, Ayla Skenderović, Brina Omejec-Židan, Jona Javorič, Kaja Poglednik, Kaja in Katja Prelovšek, Lara Volavšek, Nika Humar, Nika Slapnik, Nuša Vidrih, Špela Gerbec, Taia Doles, Taja Jakopoič, Taja Strgar, Tisa Podkrajšek, Ula Osolnik.


Ana Marija Kršljin Stojić in Taja Strgar sta s 13 zadetki najučinkovitejši igralki ekipe, na ligaški lestvici strelk pa zasedata drugo mesto.

FOTO: Tomaž Strgar


79 views0 comments
bottom of page