top of page

DU17: TUDI V NADALJEVANJU SEZONE BITI ČIMBOLJŠI

Pregled dogajanja v mladinski šoli ŽNK Radomlje zaključujemo s kadetsko selekcijo. Poleti okrepljena ekipa na devetih ligaških tekmah ni oddala točke, po polovici prvenstva pa je trdno na vrhu lestvice.


Trenerka Karmen Ulbin je zadovoljna z jesenskim delom sezone: "Selekcija DU17 je z odliko opravila jesenski del sezone, za kar jim iskreno čestitam. Žal mi je, ker z njimi nisem uspela biti vse od začetka, me pa veseli, da so kljub temu z vsemi izzivi dobro zaključile jesenski del prvenstva." Dekleta so uspešno jesen podaljšale tudi v ligaški premor, med katerim nastopajo v zimski ligi NK Radomlje U15.


Zimska liga s fantovskimi selekcijami U15 za ekipo predstavlja dober poligon za nadgradnjo določenih elementov v igri. "Pravi izzivi za dekleta šele prihajajo, saj sedaj nastopajo v zimski ligi NK Radomlje, v drugi skupini s fantovskimi ekipami U15. Tekme so v primerjavi z ligaškim tekmovanjem na višjem nivoju. Igra je hitrejša, močnejša in na splošno zahtevnejša. Do izraza prihaja tudi igra v fazi branjenja, kjer imamo še veliko za postoriti. Prav zato je ta liga zelo dobrodošla in sem zelo vesela, da smo se je udeležili. Organizatorjem, ki so nam dovolili nastopanje v tem tekmovanju, se zahvaljujem, saj so dekleta eno leto starejša," pravi trenerka kadetske selekcije.


Zaključek leta je priložnost, da se ozremo tudi proti novim izzivom. "Cilji v pomladanskem delu sezone ostajajo enaki kot v jesenskem. Jasno je, da želimo biti čimboljši, vsako tekmo odigrati maksimalno in nikogar ne mislimo podcenjevati. Pričakujem, da se bodo dekleta, ki bodo dovolj stara, priključila članski ekipi, s tem pa bo ustvarili prostor za vključevanje mlajših igralk," napoveduje Štajerka.


"Želje v novem letu so, da odigramo čimveč kakovostnih tekem, na katerih se bodo vsa dekleta dobro odrezala, pa četudi pride kdaj slab trenutek ali dan. Želim si, da se dekleta izognejo poškodbam in ostanejo zdrava," še pove nekdanja branilka rumenih.


Mlade Radomljanke bodo v nogometno pomlad zakorakale s 27 osvojenimi točkami, drugouvrščene Ajdovke z dvema tekmama manj zaostajajo za 12 točk. Varovanke Karmen Ulbin, ki jo je zaradi odsotnosti na nekaj tekmah nadomeščal Aljaž Gornik, so dosegle 78 zadetkov, Nuša Vidrih in Taja Vrhovnik pa sta klonili zgolj dvakrat.


Nikki Kobal je z 21 goli najboljša strelka prvenstva, s 14 zadetki ji sledi Lea Dolinar, Naja Poje Mihelič pa si z desetimi natančnimi udarci deli tretje mesto ligaške lestvice strelk. V širokem kadru si je prostor na zelenici razdelila dvajseterica igralk, z največjo minutažo v jesenskem delu sezone se lahko pohvali Jona Javorič. Dolgoletna igralka rumenih je zbrala 699 minut.


Jono, ki je dres Radomelj v tekmovanjih NZS prvič oblekla v sezoni 2016/17, smo ob koncu leta poprosili za nekaj besed o tekmovalnih obveznostih. "Jesenski del lige je bil za našo selekcijo zelo uspešen, saj nismo izgubile niti ene tekme. To bi prepisala tako dobremu trenerskemu delu, kakor tudi soigralkam posamezno in ekipno. Moja in najbrž želja celotne ekipe je, da bi se še naprej tako dobro razumele, ter bi tudi v drugem delu sezone igrale enako uspešno in na koncu osvojile prvo mesto," razmišlja petnajstletnica.


Ob Joni so jeseni za kadetsko ekipo zaigrale še Ajda Zajc, Alicija Brinovec, Ana Marija Kršljin Stojić, Ana Gerjolj, Gala Dasović Ravnik, Katjuša Kern, Lara Volavšek, Lea Dolinar, Lori Škulj, Naja Poje Mihelič, Nea Podbevšek, Nika Bazjak, Nikki Kobal, Nuša Vidrih, Špela Gerbec, Taia Doles, Taja Vrhovnik, Tinkara Testen in Tisa Podkrajšek. Med njimi je šest predstavnic generacije 2007, ki po stažu spadajo še v selekcijo DU15, Ana Gerjolj in Nea Podbevšek pa sta medtem že dobili vidno vlogo v članski zasedbi.


Kadetinje spomladi čaka naporen ritem. Rumenosrčna dekleta bodo v manj kot treh mesecih ob kvalifikacijskem turnirju za evropsko prvenstvo odigrala 12 ligaških tekem. Deseti krog prvenstva je predviden za sredo, 9. marca.

FOTO: Tomaž Strgar


132 views0 comments
bottom of page