top of page

Eva Potočnik: "Sposobne smo igrati dober nogomet"

Eva Potočnik je nov obraz v članski ekipi ŽNK Radomelj. Devetnajstletna Korošica je dobro znana vsem, ki spremljate slovenski ženski nogomet, Radomlje pa so njen četrti klub v SŽNL.


Eva je svojo nogometno pot pričela v ravenskem Fužinarju, kjer je nastopala od selekcije DU13 pa do članic. Za eno sezono se je nato preselila v Pomurje, lansko sezono pa je nosila dres Maribora. »Jeseni začnem s študijem v Ljubljani, zato sem se odločila, da prestopim v klub, ki je bližje Ljubljani. Za ŽNK Radomlje sem se odločila, ker se dela dobro in imamo tudi možnosti za dobre rezultate v prihajajočih sezonah. Radomlje so zagotovo prava odločitev.« je o glavnih razlogih za selitev iz štajerske prestolnice povedala Eva Potočnik.

»Prvi vtisi so super, tudi soigralke so me lepo sprejele. Na treningih se dela dobro, prvi pripravljalni tekmi pa sta pokazali, da smo sposobne igrati dober nogomet. Sicer nas čaka še kar nekaj dela do začetka sezone, ampak smo na pravi poti.«

Eva igra na položaju krilne napadalke, na devetindvajsetih tekmah v SŽNL pa je dosegla šestnajst zadetkov. Za rumene je vpisala dva nastopa na pripravljalnih tekmah proti LUV Graz in Pomurju, kmalu pa jo čaka še preizkušnja proti graškemu Sturmu.

O načrtih za prihodnjo sezono je bila Eva kratka in jedrnata: »V prvi vrsti si želim čim več prispevati ekipi, da bi imele dobre rezultate. Tako se bomo lahko borile tudi za najvišja mesta.«

118 views0 comments
bottom of page