top of page

FOTO & VIDEO: NA GORENJSKEM DO NOVEGA KOMPLETA TOČK

Updated: Nov 4, 2022

Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex se je od oktobra poslovila z zmago na Gorenjskem. V Velesovem sta tri točke potrdili kapetanka Katarina Gadnik in Gala Dasović Ravnik, ki se je razveselila prvega gola v članski konkurenci.

Radomljanke so v idealni vremenskih pogojih za igro prevladovale in nadzirale potek dvoboja devetega kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Ob čvrsto postavljenih Cerkljankah je veliko težav povzročalo tradicionalno zahtevno igrišče, na katerem je žoga pogosto nepredvidljivo odskakovala. Ker sta bili v istem terminu aktivni tudi klubski selekciji do 15 in 17 let, je gostovanje v Velesovem izpustilo nekaj kadetinj, ki so to sezono že zaigrale za člansko ekipo.


Domača mreža se je prvič tresla v sedmi minuti. Domača vratarka Živa Mikložič je podrla Nino McQuarrie, z bele točke pa je za vodstvo Radomelj zadela Katarina Gadnik. Kapetanka rumenih je poskušala tudi v 12. minuti, ko pa je udarec po kotu blokirala Simona Jelovšek. Cerkljanke so nato izpeljale hiter protinapad, a je ob Klavdiji Trdini pravočasno posredovala Živa Galjot.


V 24. minuti je po lepi akciji Radomljank z 20 metrov poskušala Gala Dasović Ravnik, a je bila na mestu Živa Mikložič, še dva resnejša poskusa pa smo videli pred odmorom. V 42. minuti je napako gostiteljic izkoristila Laura Šenk, ki pa je nastreljala domačo vratarko, dve minuti kasneje pa je Sara Gradišek z razdalje sprožila preko vrat Cerkelj.


Tudi v drugem polčasu so Radomljanke zadele že iz prve priložnosti. Maša Osojnik je podala z desne strani igrišča, Gala Dasović Ravnik pa je z glavo lepo zadela v zgornji desni kot domačih vrat in s soigralkami slavila članski prvenec.


Sledilo je obdobje, v katerem je pretila predvsem Nina McQuarrie. V 59. minuti je z bližine merila preko vrat, v 67. minuti je nastreljala blok, dve minuti kasneje pa je po odvzeti žogi in preigravanju v kazenskem prostoru udarila mimo domačega gola.


Četrt ure pred koncem tekme se je priložnost ponudila tudi Maši Osojnik, ki pa ji je v zaključku akcije zmanjkalo nekaj osredotočenosti. Le nekaj sekund kasneje so se Cerkljanke reševale z izbijanje žoge izpred gol črte, kmalu zatem pa so bile nevarne še Nina McQuarrie, Gala Dasović Ravnik in Maša Osojnik, vse pa so zgrešile domača vrata.


»Ne samo igrišče, tudi celoten dvoboj je bil zelo zahteven. Za generacijo 2006 so naporne kvalifikacije, poznalo se je, da ni bilo prave svežine. Igrišče je bilo zahtevno za igro, nasprotnice pa so se kakovostno branile. Tekma je bila zahtevna, potrebno je bilo garati skozi celotno srečanje. Kljub vsemu smo prevladovali in si ustvarjali priložnosti. Zadeli smo iz igre in prekinitve, zelo smo zadovoljni z zmago, predvsem pa z odnosom do tekme. Dekleta so odigrala na polno, če ne bi bilo tako, bi lahko imeli rezultatske težave. Potrebno jih je pohvaliti,« je po zmagi dejal Aljaž Gornik.


ŽNK CERKLJE - ŽNK RADOMLJE MEDEX 0:2 (0:1)

Strelke: Katarina Gadnik (7'), Gala Dasović Ravnik (56'). ŽNK Cerklje: Živa Mikložič, Klavdija Trdina, Nina Mele, Marcela Kos, Maja Ševo (86' Laura Slemc), Hana Feratović, Simona Jelovšek, Nevena Višić, Gloria Alič, Neža Čebašek, Zala Šenk. Trener: Primož Štrajhar. ŽNK Radomlje Medex: Živa Galjot, Nina McQuarrie (86' Lori Škulj), Maša Osojnik, Laura Šenk, Tinkara Testen, Sara Gradišek (82' Ajda Kličić), Ana Gerjolj, Katarina Gadnik, Naja Poje Mihelič, Gala Dasović Ravnik, Lea Dolinar. Trener: Aljaž Gornik.

FOTO: Tomaž Strgar


30 views0 comments
bottom of page