top of page

FOTO: RAZNOVRSTNA PREDSTAVA ZA NOVO VISOKO ZMAGO RADOMLJANK

Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex je pred novembrskim reprezentančnim premorom slavila novo zmago. Rumenosrčne so na osrednjem igrišču Športnega parka Radomlje, pred televizijskimi kamerami in ob bučni podpori igralk mlajših klubskih selekcij ugnale Ajdovke.

Radomljanke so si prvo nevarno akcijo pripravile v sedmi minuti. Gala Dasović Ravnik je po predložku Maše Osojnik streljala mimo bližnje vratnice. Štiri minute kasneje je po desni strani nevarno prodrla Laura Šenk in iztržila kot, po kotu pa je z glavo zapretila Naja Poje Mihelič. V 16. minuti, po novem kotu, je Sara Gradišek streljala preko vrat, nekaj sekund kasneje pa je po preigravanju mimo vrat sprožila še Lea Dolinar.


Zatem je dvakrat poskušala Gala Dasović Ravnik, rumene pa so se vodstva veselile v 25. minuti. Naja Poje Mihelič je prodrla po levi strani igrišča, podajo pred gol pa je v mrežo pospravila Lea Dolinar. Sledila sta dva udarca Naje Poje Mihelič, v 40. minuti pa so gostiteljice tekme podvojile svojo prednost. Gala Dasović Ravnik se je po predložku Lee Dolinar uspešno borila pred golom in zadela s šestih metrov. V sodniškem dodatku prvega polčasa se je po strelu Sare Gradišek izkazala Monika Stjepanović, ki pa je po kotu klonila še tretjič. Po predložku Lee Dolinar se je ob bližnji vratnici odlično znašla Naja Poje Mihelič.


Četa trenerja Aljaža Gornika je udarno vstopila v drugi polčas, med 50. in 58. minuto so trikrat zatresle mrežo nasprotnic. Katjuša Kern je v mrežo pospravila odbitek po strelu Sare Gradišek. Le nekaj sekund kasneje je prav Sara Gradišek po samostojnem prodoru zadela za 5:0, v 58. minuti pa je v mreži Ajdovk končala še šesta žoga. Po strelu s sedmih metrov se je veselila Tinkara Testen. Po uri igre je sledilo še nekaj nenatančnih poskusov. Udarec Naje Poje Mihelič, ki je sprožila iz obrata, je odbila Monika Stjepanović, ki je bila dve minuti kasneje na mestu tudi po strelih Nine McQuarrie in Laure Šenk.


Lea Dolinar je v 66. minuti z natančno dolgo diagonalno podajo v kazenski prostor našla Mašo Osojnik, ki pa je merila mimo vrat Primorja, še v isti minuti pa je Ajdovke po močnem strelu Nine McQuarrie reševal okvir gola. So se pa rumene znova veselile v 69. minuti, ko je Maša Osojnik izkoristila podajo z leve strani in bila uspešna z bližine. V 76. minuti je asistenco Naje Poje Mihelič za vodstvo z 8:0 izkoristila Nina McQuarrie, v končnici tekmi pa je Monika Stjepanović ukrotila še udarce Naje Poje Mihelič, Laure Šenk in Margit Kosirnik. Prav ona je v 86. minuti zaposlila Najo Poje Mihelič, ki je zadela še drugič zadela in postavila končni izid 9:0.


»To je zmaga, ki je plod dela v preteklih mesecih in letih. Vidi se, da vemo, kaj počnemo, naša igra ne niha, ampak konstantno napreduje. Smo zelo raznovrstni v napadu, znamo napadati preko bokov, po sredini in z različnimi igralkami. Tega smo zelo veseli, plod tega pa so visoke zmage. Kljub temu vidim še ogromno rezerv predvsem v zaključku akcij, saj se premalokrat odločamo za zaključek, ko imamo čisto situacijo,« je po novi zmagi in kar osmih različnih strelkah dejal trener Aljaž Gornik.


Zdaj sledi reprezentančni premor, 11. krog Ženske nogometne lige Triglav Zdravje pa prinaša gostovanje pri Ženskem nogometnem klubu Ljubljana.


ŽNK RADOMLJE MEDEX - ND PRIMORJE GAIA NATURELLE 9:0 (3:0)

Strelke: Lea Dolinar (25'), Gala Dasović Ravnik (40'), Naja Poje Mihelič (45', 86’), Katjuša Kern (50'), Sara Gradišek (51'), Tinkara Testen (58'), Maša Osojnik (69'), Nina McQuarrie (76').

ŽNK Radomlje Medex: ŽNK Radomlje Medex: Maja Zajc, Maša Osojnik (76' Ajda Kličić), Laura Šenk, Tinkara Testen, Sara Gradišek (81' Margit Kosirnik), Katjuša Kern (58' Ana Gerjolj), Katarina Gadnik, Lori Škulj (81' Tisa Podkrajšek), Naja Poje Mihelič, Gala Dasović Ravnik (58' Nina Sofia Mc Quarrie), Lea Dolinar. Trener: Aljaž Gornik.

ND Primorje Gaia Naturelle: Monika Stjepanović, Maruša Jerkič, Zoja Čebokelj (69' Alenka Bric), Sara Ušaj, Marija Capuder, Julija Poplašen, Sara Ljubič, Vita Dodič, Špela Bremec, Zoja Fras, Lara Ferjančič. Trener: Jan Polanc.

FOTO: Tomaž Strgar


114 views0 comments
bottom of page