top of page

FOTO: RUMENOSRČNE KAZNOVANE ZA NEIZKORIŠČENE PRILOŽNOSTI

Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex je redni del ŽNL Triglav Zdravje sklenila s porazom v Šiški. Rumene so bile v prvem polčasu podjetnejše in nevarnejše od Olimpije, a so priložnosti ostale neizkoriščene. Kazen je prišla v nadaljevanju dvoboja.

Radomljanke, ki so v Šiški zaigrale brez Ane Gerjolj in Naje Poje Mihelič, ki se je težje poškodovala v reprezentančnem dresu, so prvič zapretile že v uvodu druge minute. Po nekaj zmede v domači obrambi je Sara Gradišek sprožila z razdalje in le za nekaj centimetrov zgrešila vrata. Na drugi strani je v četrti minuti po predložku z glavo poskušala Tatiana Georgiu, vendar ni bila dovolj natančna.


Sara Gradišek je bila precej nevarnejša v 11. minuti, ko je po predložku Maše Osojnik neovirana streljala z glavo, a merila v naročje Jovane Petrović. Reprezentančna vezistka je v 15. minuti zapretila še tretjič, v samostojni akciji je preigrala Zalo Vindišar, Izabelo Križaj in Majo Dimitrijević, domača vratarka pa je strel z leve odbila v kot. Jovana Petrović je bila na mestu tudi v 40. minuti, ko je Sara Gradišek še drugič na tekmi sprožila z razdalje. Dve minuti zatem je od daleč poskusila še Tajda Hlebec, strel pa je poletel malce čez gol Olimpije.


Domača ekipa je v prvem polčasu ostala brez strela v okvir gola, priložnosti Radomljank pa so ostale neizkoriščene. Rumenosrčne so bile za to kaznovane v 47. minuti. Najprej je Ana Milović streljala mimo vrat, nekaj sekund kasneje pa je Manja Rogan z udarcem z leve strani igrišča zadela v bližnji kot. Živa Galjot je v 48. minuti dobila soočenje z Izabelo Križaj, V 51. minuti, po napaki v zadnji vrsti Olimpije, se je v priložnosti znašla Maja Madon, ki pa je ostala brez zaključnega udarca. Se je pa v 57. minuti veselila Ana Milović, ki je bila uspešna po hitro izvedenem prostem strelu.


V 59. minuti so bile Radomljanke oškodovane za enajstmetrovko, saj je Maja Dimitrijević po strelu Noelle Vilčnik igrala z roko. Le minuto kasneje je Sara Gradišek pred golom iskala Noelle Vilčnik, a je predložek prestregla Jovana Petrović. Živa Galjot v 62. minuti ni imela težav s strelom Ane Milović, v 78. minuti je odbila nevaren strel najboljše strelke lige, Tinkara Testen pa je na gol črti preprečila zadetek Sare Makovec. V končnici dvoboja je zapretila še Nikki Kobal, a Živa Galjot ni imela preglavic s strelom nekdanja igralke rumenih.


V dresu rumenih je prvo ligaško tekmo odigrala Sajra Handžić, debitanski nastop v članski konkurenci pa je vknjižila Jona Javorič. Prvenstvo se s tekmami lige za prvaka nadaljuje že v soboto, ko v Radomljah gostuje Mura.


ŽNK OLIMPIJA LJUBLJANA - ŽNK RADOMLJE MEDEX 2:0 (0:0)

Strelke: Manja Rogan (47'), Ana Milović (57').

ŽNK Olimpija Ljubljana: Jovana Petrović, Urška Bratuša (82' Barbara Kralj), Manja Rogan, Ana Milović, Zala Vindišar, Zala Lucija Balažic (53' Ema Erman, 88' Nikki Kobal), Izabela Križaj, Daša Dolenšek, Sara Makovec, Tatiana Georgiou, Maja Dimitrijević. Trener: Zlatko Gabor.

ŽNK Radomlje Medex: Živa Galjot, Ajda Zajc, Sara Gradišek (78' Ula Omerzu), Maša Osojnik (78' Monika Kastelec), Laura Šenk, Tinkara Testen, Maja Madon, Katarina Gadnik, Tajda Hlebec, Jona Javorič (53' Margit Kosirnik), Noelle Vilčnik (82' Sajra Handžić). Trener: Aljaž Gornik.

FOTO: Zdravko Turk



20 views0 comments
bottom of page