top of page

GAL JEREB: »IZKUŠNJE POMAGAJO PREDVSEM PRI SAMOSTOJNOSTI IN SAMOZAVESTI«

Ženski nogometni klub Radomlje na vseh področjih dela korake naprej. V letošnji sezoni je bila okrepljena tudi klubska zdravstvena služba, ki se ji je poleti pridružil Gal Jereb.

Diplomirani fizioterapevt je v tem času postal že dober znanec kadetske in članske ekipe ŽNK Radomlje Medex, ki ju spremlja tako na domačih kot gostujočih preizkušnjah. Gal je pred nadaljevanjem sezone spregovoril za klubsko spletno stran.


Kako so ga v svojo ekipo sprejela dekleta? »Ko prideš v tako veliko in razposajeno skupino, si na začetku kar malo prestrašen, ampak po nekaj daljših vožnjah na gostovanja se že dobro razumemo in mislim, da se bomo vedno bolje,« odgovarja Gal, ki prihaja iz neposredne bližine Športnega parka Radomlje, saj je doma v Količevem.


Delo na nogometni zelenici je precej drugačno kot v ambulanti, priznava fizioterapevt rumenosrčnih: »Izkušnje mi pomagajo predvsem pri samostojnosti in samozavesti, saj je na igrišču velikokrat potrebno hitro ukrepanje brez posveta s sodelavci in je odgovornost na meni.«


Bolj v šali kot pa zares smo Gala povprašali tudi o tem, katera igralka je najzahtevnejša pacientka? »Ne bi izpostavljal imen, ampak dekleta tako ali tako same vedo, kolikokrat in s kako podrobnimi opisi težave so pri meni. Pogosto slišim besede, 'Kaj je tukaj, ker me ful boli?',« odgovarja v smehu.


V bolj resnem tonu pa dekletom sporoča, naj poslušajo svoj organizem: »Če telo sporoča, da potrebuje počitek, se ustavite, tudi če glava in trener pravita drugače.«

FOTO: ŽNK Radomlje in Tomaž Strgar


73 views0 comments
bottom of page