top of page

HVALA, KORINA JANEŽ

Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex je v začetku tedna pričela s pripravami na sezono 2022/23, v katero se rumenosrčne podajajo z nekoliko spremenjeno igralsko zasedbo. Korina Lara Janež bo nogometno kariero razvijala v nemškem Leipzigu.

Čeprav je Ljubljančanka dres Ženskega nogometnega kluba Radomlje nosila zgolj eno sezono, je v tem času postala prava predstavnica rumenosrčnih vrednot. Z veliko mero požrtvovalnosti, srčnosti, odrekanja, poguma in vsestranskih predstav je odigrala vidno vlogo na igrišču in pripomogla, da so se Radomljanke v minuli sezoni dobro kosale tudi z vodilnima kluboma SŽNL.


Osemnajstletnica je bila s 15 zadetki druga strelka ekipe, s številnimi asistencami pa je razigravala soigralke in pristavila pomemben delež k tretjemu mestu v državnem prvenstvu. Dobre predstave v klubskem dresu so bile ob koncu sezone nagrajene s povabilom na junijske priprave članske izbrane vrste.


Korina bo kariero nadaljevala v Nemčiji, v torek je odpotovala v Leipzig, danes pa je bila predstavljena kot nova članica kluba, ki deluje pod pokroviteljstvom »rdečega bika«. RB Leipzig bo konec avgusta, ko bo gostoval v Jeni, znova napadel preboj med najboljše nemške klube, v zadnji sezoni je namreč zaostal zgolj za novima prvoligašema Meppnom in Duisburgom.


Vezistka je z novim klubom sklenila dveletno pogodbo, oblekla pa bo dres s številko 7. Na vzhodu države bo sodelovala tudi z legendarno Anjo Mittag, ena najboljših nogometašic v nemški zgodovini je del trenerskega štaba.


Korina, hvala za vse rumenosrčne trenutke in srečno v novi sredini!


FOTO: Tomaž Strgar


118 views0 comments
bottom of page