top of page

FOTO & VIDEO: IZ BELTINCEV Z DVIGNJENO GLAVO

Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex je v uvodnem krogu skupine za prvaka ŽNL Triglav Zdravje gostovala pri vodilnih Sobočankah.

Igro na sicer odlično pripravljenem igrišču v Športnem parku Beltinci je oteževala močna popoldanska pripeka, a so se dekleta v rumenem znova dobro spoprijela z zahtevno preizkušnjo. Točke so resda ostale na levem bregu reke Mure, a so se Radomljanke tudi tokrat dostojno zoperstavile precej izkušenejši ekipi ŽNK Mura Nona.

Črno-bele, ki so se pred tedni za zmago namučile v Radomljah, so tokrat povedle že v peti minuti. Maja Zajc je odbila strel Špele Kolbl, akcijo pa je pozorno spremljala bivša Radomljanka Noelle Vilčnik in z bližine zadela za vodstvo Mure. V 18. minuti je bila nevarna še ena bivša članica Radomelj, a se je po strelu Lee Dolinar izkazala Maja Zajc, Špela Kolbl pa je nato z glavo streljala preko vrat.

V 30. minuti je bila nenatančna tudi Lucija Kos, ki je streljala z razdalje, Maja Zajc pa je dobri dve minuti kasneje ukrotila udarec Noelle Vilčnik z vrha kazenskega prostora. Po kotu v 39. minuti je z glavo poskušala Aleksandra Đorđević, a je bila Maja Zajc znova na pravem mestu, vratarka rumenih pa je v 41. minuti dobila tudi soočenje z Noelle Vilčnik.

Maja Zajc je z dobro predstavo nadaljevala tudi v drugem polčasu, v četrti minuti nadaljevanja tekme je ukrotila strel Jane Malakove. Radomljanke so po odmoru dodale še nekaj več agresivnosti, odvzele nekaj žog na sredini igrišča in bile nevarnejše tudi v napadu, vendar strel Ule Omerzu z razdalje ni našel želenega cilja.

Ko so Radomljanke prevzele pobudo na igrišču in več moči usmerile v napad, pa je padel še drugi zadetek. Sobočanke so izpeljale hiter napad, gostujoča obramba ni uspela izbiti predložka, v nadaljevanju akcije pa je po spretnem preigravanju z vrha kazenskega prostora neubranljivo zadela ukrajinska reprezentantka Jana Malakova.

Maja Zajc je v 64. minuti ustavila Špelo Kolbl, v 73. minuti pa je po kotu zadela še Evelina Kos in dvoboj je bil odločen. Radomljanke so po najboljših močeh igrale vse do konca dvoboja, v 86. minuti pa so bile blizu častnemu zadetku. Domača vratarka Teja Truntič je po kotu Ule Omerzu storila napako, vratnica pa je veselje preprečila Ani Gerjolj. Tik pred koncem tekme je okvir vrat zatresla še Jana Malakova.

»Poraz je bil sicer višji kot dober mesec nazaj. Smo pa imeli danes vse razpoložljive moči in smo skušali igrati bolj pogumno. Nasprotno ekipo smo skušali več pritiskati visoko na igrišču, kar je za naše mlade igralke v teh vremenskih pogojih zelo izčrljujoče. Na račun tega smo bili bolj nevarni za gol nasprotnic, imeli smo nekaj zaključkov proti vratom, nekaj kotov, zadeli smo tudi vratnico. To so pokazatelji, da gremo v pravo smer. Res pa je, da pustiš več prostora za zadnjo vrsto, če se odločiš pritiskati visoko. Mura je iz tega povzročila nekaj preglavic, imela nekaj lepih priložnosti, vendar smo šli v to tveganje, ker smo želeli biti bolj pogumni in napadalni. Na koncu sicer poraz z 0:3, vendar so dekleta uspešno izvedle zelo veliko elementov, ki smo jih zahtevali pred tekmo. Skozi to ocenjujemo našo igro, zato smo zadovoljni,« je po tekmi dejal trener Aljaž Gornik.

ŽNK MURA NONA - ŽNK RADOMLJE MEDEX 3:0 (1:0) Strelke: Noelle Vilčnik (5'), Jana Malakova (61'), Evelina Kos (73'). ŽNK Mura Nona: Teja Truntič, Aleksandra Đorđević (88' Hana Serec), Evelina Kos (66' Neli Hofman), Špela Kolbl, Lucija Kos, Živa Rakovec, Zala Vindišar (88' Ines Sok), Tija Šoštarič Karič (46' Jana Malakova), Noelle Vilčnik, Neža Hrga (80' Lana Jakšič), Lea Dolinar. Trener: Vladimir Kokol. ŽNK Radomlje Medex: Maja Zajc, Ajda Zajc, Ula Omerzu, Špela Gerbec, Brina Omejec-Židan, Ana Gerjolj, Katarina Gadnik (89' Živa Galjot), Neža Žagar, Taia Doles (73' Monika Kastelec), Nika Slapnik (89' Anamarija Močnik), Nika Bazjak (88' Nika Hojč). Trener: Aljaž Gornik.

FOTO: Peter Dominko


12 views0 comments
bottom of page