top of page

JESEN ZAKLJUČITI Z ZMAGO

ŽNK Cerklje bodo zadnji jesenski tekmec članske ekipe ŽNK Radomlje. Nedeljski dvoboj v Športnem parku Radomlje se bo pričel ob 16:30, za vse gledalce pa ob dobri nogometni predstavi pripravljamo stojnico s klubskimi izdelki, tudi s koledarji in planerji za leto 2022.

Radomljanke in Cerkljanke so se v letošnji sezoni srečale že dvakrat. Avgusta so se v pokalnem obračunu veselila naša dekleta, ligaški spopad pa je po seriji neizkoriščenih priložnosti prvič v zgodovini medsebojnih tekem pripadel Gorenjkam. Ob odsotnosti mladinskih reprezentant je v Velesovem prvič to sezono zaigrala tudi Nea Podbevšek.


Za kapetanko kadetske selekcije je bila posebna tudi minula nedelja. V Ajdovščini je znova oblekla članski dres, sredi drugega polčasa pa se je veselila prvega zadetka v SŽNL. "Gola sem se seveda zelo razveselila, saj sem s tem pokazala, za kaj treniram in to kažem tudi na tekmah. S tem sem tudi dokazala, da na strelsko listo prihajamo tudi mlajše igralke," uvodoma pravi 16-letnica.


Četa Aljaža Gornika se je v vetrovni prestolnici burje veselila tretje zaporedne zmage. Rumenosrčne so odpor domačink strle v drugem polčasu. Ob Nei so primorsko mrežo zatresle še Eva Vodušek, Maša Osojnik in Zala Kuštrin ki je dosegla dva gola: "S to zmago smo dokazale, da smo dobre in boljše. S tako predstavo lahko premagamo tudi Cerklje in osvojimo četrto zaporedno zmago."


Članska ekipa Radomelj ima krog pred koncem jesenskega dela prvenstva na svojem računu 18 točk. Še bogatejšo bero je onemogočil poraz v Velesovem. "Poraz na zadnji medsebojni tekme s Cerkljami bo vsekakor še dodatna motivacija. Vemo pa, da tekma ne bo lahka. Morale se bomo potruditi do zadnje minute, da pokažemo, da smo res boljše, kar prikazujemo tudi na treningih in dobljenih tekmah," sporoča mlada nogometašica.


Kot predstavnica generacije 2005 spada med najmlajše igralke članske selekcije. Kakšne so prve izkušnje s člansko ekipo? "Starejše igralke so me medse sprejele lepo in toplo. Tudi ko naredim kakšno napako, me spodbujajo in povejo, kako jih lahko popravim in mi podajo kakšen nasvet. Iz članske ekipe se najbolj zgledujem po Zali Kuštrin in Korini Janež, saj sta obe zelo kakovostni igralki. Tudi sama bi rada bila tako dobra, ko bom v njunih letih. V velik zgled pa mi je tudi Maša Osojnik, saj je stara komaj 16 let in je že boljša od marsikatere starejša igralka v ligi," soigralke hvali Nea.


Kot kapetanka kadetske selekcije je ponosna tudi na dosežek najstarejše mladinske zasedbe. Varovanke trenerke Karmen Ulbin jeseni niso oddale niti točke. "Pohvalila in čestitala bi vsem soigralkam za vse zmage in odigrane tekme. Menim, da smo si zmago zaslužile na vsaki odigrani tekmi, s tem pa kažemo, da smo zares najboljša ekipa v kadetski ligi," še pravi najstnica.


Vabljeni, da nam v nedeljo pomagate do nove zmage. Vstop bo dovoljen gledalcem, ki bodo izpolnjevali pogoj PCT.


FOTO: Tomaž Strgar


88 views0 comments
bottom of page