top of page

JONA JAVORIČ: »MOTIVACIJA ZA NADALJEVANJE SEZONE«

Radomljanke so se na zadnji preizkušnji pred zimskim premorom veselile pomembne zmage, s katero so ostale trdno na četrtem mestu lestvice ŽNL Triglav Zdravje.

Dvoboj članskih ekip ŽNK Radomlje Medex in ŽNK Ljubljana je z golom v 73. minuti odločila Jona Javorič. Dolgoletna igralka rumenih je po hitrem napadu Ane Gerjolj zadela z diagonalnim udarcem z desne strani kazenskega prostora.


»Nedeljska zmaga nam zares pomeni zelo veliko. Daje nam še več moči in zagona ter dodatno motivacijo za nadaljevanje sezone,« poudarja Jona, ki je še drugič v letošnji sezoni zatresla mrežo Ljubljane.


Na septembrski tekmi v prestolnici se je razveselila prvenca v ŽNL Triglav Zdravje, jesenski del prvenstva pa zaključuje s štirimi dosežnimi goli. »Seveda mi nedeljski zadetek pomeni veliko, še toliko več, ker sem z njim ekipi pripomogla do pomembne zmage,« odgovarja hitra in borbena igralka.


Nedeljski obračun je imel dodatno noto tudi zaradi dvojnega dvoboja sestričen. Nasproti sta si stali Monika Kastelec in Mirjam Kastelec, pa tudi Jona Javorič in Zala Petrič. Če je to pred meseci še predstavljalo dodatno motivacijo, zdaj Jona priznava, da gre za tekmo kot vsako drugo.


Radomljanke bodo pomlad pričakale na četrtem mestu lestvice. Zasedba trenerja Aljaža Gornika je na 11 tekmah osvojila 20 točk, ob šestih zmagah in dveh remijih je doživela še tri poraze z višjeuvrščenimi ekipami. »Mislim, da smo se v jesenskem delu sezone s soigralkami dobro izkazale, se pa zavedam, da smo lahko še vedno boljše,« Jona ocenjuje jesenski del sezone.


Tretja ŽNK Ljubljana rumenim beži za štiri točke, pete ŽNK Cerklje pred nadaljevanjem sezone zaostajajo za pet točk. »Cilji za nadaljevanje državnega prvenstva so, da spomladi dosežemo še več zmag in zadetkov, želimo pa si tudi višje uvrstitve na ligaški lestvici,« se šestnajstletnica ozre v drugi del prvenstva.

.

Članska ekipa ŽNK Radomlje bo pred zimskim premorom opravila še nekaj skupnih treningov, nato pa sledi nekaj tednov počitka.

FOTO: Zdravko Turk


54 views0 comments
ŽNK_Radomlje_Logo_bw.png

Moj, tvoj, naš klub!

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Twitter Icon

   Domov         Kontakt         Nogometna šola           UEFA             NZS              S2S            Piškotki

bottom of page