top of page

JUTRI ZNOVA V VELESOVO

Članska ekipa ŽNK Radomlje se po reprezentančnem premoru na nogometne zelenice vrača z novim gostovanjem v Velesovem. Rumenosrčne bodo na Gorenjskem zaigrale brez mladinskih reprezentantk.


Četa Aljaža Gornika bo nove točke napadla brez sedmih igralk, ki so bile del mladinske izbrane vrste na turnirju v Rusiji. Klub bo prisluhnil priporočilu NZS, da igralke zaradi primerov koronavirusa v reprezentančnem taboru do naslednjega tedna ne sodelujejo v nogometnih aktivnostih, tudi če so med cepljenimi ali že prebolelimi.


Na Gorenjskem bo tako zaigrala močno spremenjena enajsterica, bo pa to priložnost za igralke, ki so doslej igrale manj, da z dobro predstavo opozorijo nase. Med tistimi s pomembno vlogo na gorenjski zelenici bo tudi Neli Hofman, ki se je na zadnji tekmi pred reprezentančnim premorom veselila prvega zadetka v rumenem dresu.


"Vsak gol je nekaj posebnega in posamezniku dvigne samozavest. Za mene to pomeni še večjo motivacijo ter željo po zabijanju in dokazovanju," po osebnem mejniku pravi napadalka iz Kicarja pri Ptuju.


Neli je poleti že sodelovala pri pokalni zmagi nad Cerkljankami, ki na svojem igrišču veljajo za sila neugodne nasprotnice: "Tekme s Cerkljami so vedno neugodne in zanimive. V dvoboj moramo vstopiti zbrano, borbeno in z željo po doseganju čimveč zadetkov. Pričakujem težko preizkušnjo, z veliko dvoboji, predvsem pa bosta potrebna potrpežljivost in mirnost."


Ekipa je tekmovalni premor izkoristila za dodatne izboljšave. Treningi so bili po besedah Štajerke namenjeni zaključku akcij, tehniki in taktiki, trenirali pa so tudi različne igralne oblike. Kakšen je ocena dosedanjega dela sezone in pogled proti prihodnjim preizkušnjam?


"Naredili smo korak naprej, vendar imamo še vedno ogromno prostora za napredek. V nadaljevanju sezone si želimo, da glede na priložnosti dosežemo več golov. V vsako tekmo moramo iti z željo po zmagi in skušati mrežo ohraniti prazno, nasprotnice pa visoko premagati," poudarja nekdanja reprezentantka mladinskih selekcij Slovenije.


Po poletni selitvi ni bilo težav s prilagajanjem na novo okolje, ob koncu še pove študentka Fakultete za šport: "Soigralke in celotna ekipa so tako mene kot ostale novinke lepo sprejele. S treninga v trening in s tekme v tekmo smo bolj uigrane in povezane."


Jutrišnji obračun v Nogometnem centru Velesovo se bo pričel ob 11. uri.


FOTO: Tomaž Strgar


38 views0 comments
bottom of page