top of page

Kadetinje do točke proti Pomurkam

Kadetska ekipa DU17 je tokrat na domačem igrišču gostila ekipo Beltinec, ki na lestvici zaseda drugo mesto. Tekmo so bolje odprle gostje, a so Radomljanke tekom tekme izenačile in povedle, v sodnikovem dodatku pa so Prekmurke le uspele priti do točke.


Foto: Vid Šere

Obe ekipi sta se pred tekmo ubadali s kar nekaj odsotnimi igralkami, tekmo pa so bolje začele gostje, ki so prek Nine Kajzbe že v tretji minuti prišle do vodstva. Po uvodnem zadetku so Radomljanke imele nekaj več pobude. Tako je deset minut po zadetku gostij do izvrstne priložnosti po podaji Karin Florjančič prišla Daša Dolenšek, a je merila v vratarko Nušo Horvat, ki je tokrat prvič stala v vratih kadetske ekipe. Le nekaj minut po tej priložnosti so Radomljanke izenačile; Tamara Bizilj se je odločila za strel proti vratom in skoraj s sredine igrišča poslala žogo v mrežo. Na nasprotni strani pa je bilo vroče v enaindvajseti minuti, ko je Živa Rakovec zatresla vratnico.


V drugem delu igre so imele nekaj več žoge v posesti spet Radomljanke, ki so le-to unovčile v 56. minuti, ko je Karin Florjančič zadela z 2-1. Ista igralka je imela dve minuti pred koncem še eno lepo priložnost, a je merila malce nenatančno. Odločitev na tekmi je padla šele v sodnikovem dodatku, ko je po prodoru svoj drugi gol na tekmi dosegla Nina Kajzba in poskrbela za delitev točk.


Foto: Vid Šere

V naslednjem krogu se Radomljanke odpravljajo v Maribor, k vodilni ekipi lige. Vijoličaste v tej sezoni še niso oddale točke.


16. krog lige deklet do 17 let, Športni park Radomlje


ŽNK Radomlje - ŽNK Telemach GMT Beltinci 2-2 (1-1)

Gledalcev: 100 Strelke: Bizilj 17., Florjančič 56.; Kajzba 3., 81.

ŽNK Radomlje: Galjot, Kličić, Belavič (K) (Podbevšek 56.), Urankar, Bizilj, Dolenšek, Šere, Florjančič, Kočevar, Ručman (Gerjol 76.), Mele (Pavlič 34.). Trener: Meho Bašić. ŽNK Telemach GMT Beltinci: N. Horvat, Vidovič, Tropenauer, Žibrek, Rakovec, Glažar, Balažic, Kajzba, Hovnik Husar, Čizmazija, E. Horvat. Trener: Primož Rakovec.


A.S.

34 views0 comments
bottom of page