top of page

Kadetinje na prvi tekmi do zmage

Kadetska ekipa ŽNK Radomlje je na prvi tekmi v letošnjem prvenstvu nasprotnicam iz Ptuja zabila pet zadetkov in tako slavila prve točke v sezoni. Dva zadetka je dosegla Nina Mele, enega pa so se veselile Daša Dolenšek, Nika Brumen in Tadeja Gerjol.

Radomljanke so v tekmo vstopile odločno in si hitro pripravile nekaj zaključnih strelov. Nina Mele je kmalu zapretila s strelom znotraj kazenskega prostora, domača obramba pa je uspela žogo odbiti v kot. Prav tako sta do nevarnih strelov prišli še Daša Dolenšek, ki je žogo poslala preko vrat, in Nika Brumen, a ji je veselje preprečila vratnica. Radomljanke so povedle v 16. minuti srečanja, ko je Daša Dolenšek prva zatresla mrežo Ptujčank.



Odločilno prednost so si rumene nabrale med 34. in 38. minuto, ko so kar trikrat zadele. Najprej je dolgo podajo Nine Mcquarrie izkoristila Nina Mele v 34. minuti, ko je žogo poslala mimo vratarke Neže Forštnarič v gostujočo mrežo. Le minuto kasneje je podobno podajo izkoristila še Nika Brumen, ki se je nato znašla iz oči v oči z gostujočo vratarko, jo obšla in zadela za 3-0. V 38. minuti pa je semafor kazal že 4-0. Po prekršku nad Niko Brumen v kazenskem prostoru je sodnik Žan Jazbec pokazal na najstrožjo kazen, uspešno pa jo je izvedla Nina Mele. Gostje so tik pred koncem prvega polčasa izkoristile neodločnost domače obrambe, ko je po prodoru rezultat znižala Nuša Štumberger.



V drugem delu igre so Radomljanke še naprej obvladovale igro, a so prve zadele gostje; Nika Krajnc je po osmih minutah nadaljevanja rezultat znižala na 4-2. Nekoliko raztrgana igra na obeh straneh po zadetku ni ponudila z nevarnejšimi zaključnimi streli, vse do 66. minute. Takrat je po prodoru Sare Gradišek do podaje na desni strani petmetrskega prostora prišla Nina Mele, žogo pa je Tadeja Gerjol od prečke poslala v gostujočo mrežo.

V zaključnih desetih minutah so rumene še dvakrat nevarno zapretile prek Nine McQuarrie in Daše Dolenšek, a strela nista bila uspešna. Končni rezultat je v 76. minuti postavila Nuša Štumberger, ki je tako s svojim drugim zadetkom na tekmi postavila končni rezultat.



3. krog lige deklet do 17 let, Športni park Radomlje


ŽNK Radomlje – ŽNK Bar Ranca Ptuj 5-3 (4-1)

Gledalcev: 50 Strelke: Dolenšek 16., Mele 34., 38. (11-m), Brumen 35., Gerjol 66.; Štumberger 39., 76., Krajnc 48. Opomina: Dolenšek; Tuvić. Sodniki: Žan Jazbec (glavni sodnik), Simon Cerar, Luka Strnad Peterca (pomočnika).


ŽNK Radomlje: Galjot, Pavlič (Šere 66.), Kočevar (Podbevšek 24.), Pečovnik, Skrnički Rovšek, Dolenšek (K), Gerjol (Kosirnik 73.), Brumen (Feratović 41.), McQuarrie, Gradišek, Mele (Mušič 80.). Trener: Meho Bašić.

ŽNK Bar Ranca Ptuj: Forštnarič, Žagar, Hvalec, Curman (Horvat 60.), Tuvić, Lončarič (Belšak 41.), A. Lorbek, Štumberger, L. Lorberk (Kropec 71.), Lončarič (Hrga 52.), Krajnc. Trener: Uroš Šmigoc.


A.S. Foto: Vid Šere

165 views0 comments
bottom of page