top of page

Kadetinje Radomljank boljše od Primorja

Četrti krog lige deklet do 17 let je prinesel tekmo med Radomljankami in Ajdovkami v Športnem parku Radomlje. Izenačeno tekmo so po preobratu dobile rumene, ki so slavile po golih Nee Podbevšek in Nike Brumen, gostje pa je v 20. minuti v vodstvo popeljala Lara Ferjančič. Domače so igrale brez igralk, ki se trenutno nahajajo na pripravah reprezentance do 17 let, po operaciji in rehabilitaciji kolena pa je prvič zaigrala tudi Iza Brglez.



Domačinke so takoj prevzele terensko pobudo, disciplinirana obramba Ajdovk pa ni pustila odprtih poti do svojega gola. V deseti minuti so si rumene priigrale prvo večjo priložnost, ko je po globinski podaji Nika Brumen prišla do strela, žogo pa je Jana Ličen z nogami ubranila. Kasneje je do strela z osemnajstih metrov prišla Zala Pia Štefanič, a je žogo poslala prek vrat.


Po polovici igre v drugem polčasu so gostje prišle do vodstva. Globinsko podajo je sprejela Lara Ferjančič in s petnajstih metrov žogo poslala v domačo mrežo. Igralke obeh ekip so skozi celoten prvi polčas kazale kombinatorno igro in si priigrale nekaj priložnosti; Nea Podbevšek je prišla do dveh zaporednih strelov znotraj kazenskega prostora, a je gostujoča vratarka prvi strel ubranila, drugega pa je domača branilka poslala mimo vrat. Na drugi strani sta dlani Žive Mikložič s streli z razdalje ogreli Nami Tanjić in Gaja Bizjak, a je bila domača vratarka na mestu. V samem zaključku prvega polčasa pa so rumene izenačile. Po podaji s kota z desne strani je bila v drugo uspešna Nea Podbevšek.

Na začetku drugega dela igre so Radomljanke zagospodarile na igrišču in si kmalu priigrale veliko priložnost; Maša Zajec je s podajo v kazenski prostor našla Niko Brumen, njen strel z desne strani pa je vratarka Ajdovk odbila v kot. Nika Brumen je nekaj trenutkov kasneje nevarno zapretila s prostega strela, a je bila nekoliko nenatančna. Po slabi uri tekme je s tridesetih metrov s strelom poskusila Maša Zajec, Jana Ličen pa je bila na mestu.


Ana Gerjolj je v 67. minuti z globinsko podajo v kazenski prostor zaposlila Tajdo Hlebec, ki je z desne strani z osmih metrov sprožila proti golu, spet pa se je z obrambo izkazala Jana Ličen. Že v naslednji minuti pa je za vodstvo Radomljank poskrbela Nika Brumen, ko je po podaji v kazenski prostor zatresla vrata gostij. Nekaj minut zatem je s strelom poskusila Maša Zajec, s petindvajsetih metrov je merila v gostujočo vratarko. Na drugi strani je s prostega strela poskusila kapetanka Gaja Bizjak, vratarka Živa Mikložič pa je bila na mestu. Minuto pred koncem rednega dela je kapetanka Primorja zopet poskusila s prostega strela s šestnajstih metrov, žogo pa je poslala prek vrat, kar pa je bila tudi zadnja priložnost na tekmi.

4. krog lige deklet do 17 let, Športni park Radomlje


ŽNK Radomlje – Primorje Ajdovščina 2-1 (1-1)

Strelke: Podbevšek 40., Brumen 68.; Ferjančič 20. Kartoni: Podbevšek, Kosirnik; Breščak. Sodniki: Vanja Šiljak (glavna sodnica), Matic Žumer, Andraž Črček (pomočnika).


ŽNK Radomlje: Mikložič, Kosirnik (K) (Brinovec 80.), Podbevšek, Vrhovnik, Mušič, Gerjolj, Štefanič, Lužar (Brglez 65.), Hlebec (Rebec 80.), Kotnik (Zajec 36.), Brumen. Na klopi: Pavlič. Trenerka: Karmen Ulbin. Primorje Ajdovščina: Ličen, Nabergoj (Bajec 56.), Bizjak (K), Dodič, Fras, Ferjančič, Poplašen, Tanjić, N. Breščak, Ž. Breščak (Čebokelj 77.), Kocjančič. Trener: Jan Polanc

145 views0 comments
ŽNK_Radomlje_Logo_bw.png

Moj, tvoj, naš klub!

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Twitter Icon

   Domov         Kontakt         Nogometna šola           UEFA             NZS              S2S            Piškotki

bottom of page