top of page

KATARINA GADNIK ODIGRALA 150. TEKMO V ŽNL TRIGLAV ZDRAVJE

Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex je v oktobrski reprezentančni premor zakorakala s pomembno zmago, rumenosrčne so na domačem igrišču premagale ŽNK Cerklje.

Gostujočo mrežo je v drugem polčasu dvakrat zatresla Špela Gerbec, najprej po prodoru in podaji Jone Javorič, nato pa še po kotu Ule Omerzu. Radomljanke so se z zmago utrdile na četrtem mestu lestvice Ženske nogometne lige Triglav Zdravje, nedeljsko srečanje pa je bilo nekaj posebnega za Katarino Gadnik.


Kapetanka ekipe je odigrala 150. tekmo v članskem državnem prvenstvu, prav vse nastope pa je vknjižila v rumenem dresu, ki ga ponosno nosi že vse od ustanovitve kluba leta 2012. Novogoričanka je igralka z največ nastopi na uradnih članskih tekmah v zgodovini kluba, ob 160 ligaških tekmah je 16-krat zaigrala še v pokalnem tekmovanju. S 130 nastopi ji na večni klubski lestvici sledi Monika Drobnič, med zdajšnjimi soigralkami pa ji je z 87 tekmami v rumeni opravi najbližje Karmen Ulbin.


»Stara sem že, ne,« je po osebnem mejniku v šali dejala dolgoletna članica ŽNK Radomlje in nato v bolj resnem tonu pristavila: »Nič posebnega, vesela sem, da še vedno igram in to je to.«


O jubilejnem nastopu se je v izjavi po tekmi razgovoril tudi trener Aljaž Gornik: »Katarina je pokazala, zakaj je kapetanka in daleč najbolj izkušena igralka v našem klubu. Odigrala je odlično tekmo, na sredini igrišča je dajala pravo dinamiko igri. Ko je bilo potrebno umiriti igro, je to tudi storila, odigrala je popolno tekmo. Velike čestitke tudi njej in poklon za 150. nastop. Upam, da bo še vztrajala in bomo še naprej gledali takšne predstave. Ko odigra tako kot danes, je tudi ekipa naša ekipa veliko boljša, saj mlajša dekleta čutijo oporo na njej in dobijo dodaten zagon.«


»Besede trenerja so dodatna motivacija za naprej, sem pa vesela predvsem za celotno ekipo. Z res mlado ekipo smo tekmo odigrali na odlični ravni in jo s pozitivnim rezultatom pripeljali do konca. Veseli smo zmage,« se je vsestranska nogometašica odzvala na izrečene pohvale trenerja Gornika.


Petindvajsetletna Primorka, ki se je oktobra znašla tudi na širšem seznamu novega selektorja Saše Kolmana, se je ob tem še enkrat dotaknila tekme s Cerkljankami: »Že na prvi tekmi v Velesovem smo bili boljši tekmec, vendar žal nismo dosegli zadetka. Zdaj nam je uspelo in smo še toliko bolj veseli. Ni pa bilo enostavno, vsi, ki so gledali tekmo, so videli, da smo se morali pošteno potruditi za zmago.«


Pred Katarino in soigralkami je zdaj reprezentančni premor, nova ligaška preizkušnja pa sledi 2. novembra, ko bo rumenosrčna zasedba gostovala pri vodilni Muri.

FOTO: Zdravko Turk & TSM Productions


30 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page