top of page

VIDEO: KLJUB PORAZU ZNOVA PUSTILE DOBER PEČAT

Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex se je še tretjič v aprilu in četrtič to pomlad dobro zoperstavila Sobočankam, ki so do zmage in treh točk prišle v zadnji tretjini srečanja.

V soboškem taboru so se po izgubljenem derbiju razšli z Amirjem Karićem, tudi Radomljanke pa so ob igrišču pogrešale Aljaža Gornika, ki sta ga zaradi prepovedi vodenja ekipe nadomeščala Marjan Grilj in Bor Žnidaršič. Za Muro je po poškodbi debitirala naša bivša vezistka Lea Dolinar, Radomlje pa so v Fazaneriji nastopile brez pordečele Tinkare Testen, manjkale so tudi Margit Kosirnik, Monika Kastelec, Maja Zajc, Naja Poje Mihelič, Nina McQuarrie in Ula Omerzu.


Sobočanke so do prvega udarca prišle v 11. minuti, ko je odbitek končal pri Živi Rakovec, ta pa je s 17 metrov merila mimo vrat. Dve minuti zatem so zapretile še Radomljanke. Maša Osojnik je iztržila kot, po katerem je močno sprožila Katarina Gadnik, a z 12 metrov nastreljala eno od domačih igralk.


V 25. minuti se je izkazala Živa Galjot. Najprej je dobro ovirala Josy Matos, po vrnitvi v gol pa je strel Kaje Korošec z levo nogo izbila v kot. V 35. minuti je ukrotila tudi prosti strel Lucije Kos z leve strani igrišča, prvi polčas pa se je tako končal z začetnim rezultatom.


V osmi minuti nadaljevanja tekme Lea Dolinar z razdalje merila preko gola, na drugi strani pa je štiri minute zatem nevarna Ana Gerjolj, ki je sprožila s 15 metrov, po stiku ene od Sobočank pa je iztržila kot.


Josy Matos je na začetku 61. minuti po podaji z desne streljala mimo gola, nekaj sekund kasneje pa je bila uspešnejša Kaja Korošec. Lea Dolinar je žogo podala za hrbet obrambe Radomelj, Kaja Korošec pa je domače z diagonalnim udarcem v desni kot popeljala v vodstvo.


Mura je v 77. minuti, ko so Radomljanke igrale brez poškodovane Noelle Vilčnik, izkoristila številčno premoč, po podaji Kaje Korošec je z bližine zadela neovirana Špela Kolbl. Kapetanke Mure je bila nevarna tudi tri minute kasneje, ko pa je merila mimo bližnje vratnice.


V 86. minuti je nov zadetek Mure preprečila Živa Galjot, ki je dobila soočenje s Josy Matos, nemočna pa je bila v 88. minuti, ko je s kakšnih 30 metrov natančno udarila Lea Dolinar. Vratarka Radomelj je v izdihljajih tekme na mestu po »volej« udarcu Kaje Korošec.


»S tem se je potrebno spopasti, stisniti zobe, se dobro spočiti in na polno odigrati še zadnje tri tekme. Kot trener si samo želim, da na zadnjih treh tekmah pokažemo to, kar smo kazali spomladi, in da napadamo točke,« je pred zadnjimi tremi preizkušnjami dejal Aljaž Gornik, ki je dvoboj z Muro zaradi parnega števila rumenih kartonov spremljal s tribune.


ŽNK MURA NONA - ŽNK RADOMLJE MEDEX 3:0 (0:0)

Strelke: Kaja Korošec (61'), Špela Kolbl (77'), Lea Dolinar (88').

ŽNK Mura Nona: Iva Kocijan, Evelina Kos, Thalita, Špela Rozmarič (85' Ines Sok), Lucija Kos (72' Kaja Horvat), Lara Klopčič (46' Tija Šoštarič Karič), Živa Rakovec (46' Anja Eferl), Josy Matos (89' Neli Hofman), Kaja Korošec, Špela Kolbl.

ŽNK Radomlje Medex: Živa Galjot, Jona Javorič, Sara Gradišek, Ajda Zajc, Tajda Hlebec, Ana Gerjolj (85' Tisa Podkrajšek), Katarina Gadnik, Laura Šenk, Maša Osojnik, Maja Madon, Noelle Vilčnik (77' Nika Bazjak).

FOTO: Zdravko Turk


17 views0 comments
bottom of page