top of page

ŽNK RADOMLJE: "KER SMO SKUPAJ MOČNEJŠI!"

Updated: Jul 2, 2021

Pretekla sezona je tako kot leto poprej prinesla veliko izzivov. Pandemija je poskrbela za preložitev in tudi prekinitev tekmovanj, v klubu pa smo se uspešno prilagodili razmeram. Treningi so potekali tako na igrišču, kot tudi preko spleta (uporaba portalov S2S, Zooma, individualni treningi,..)


Pred sezono je prišlo tudi do nekaj trenerskih sprememb. Tako je ekipo najmlajših (DU10) prevzela Kaja Bratina, ki je nasledila Mariko Prošek in Jakoba Ruparja. Dekleta so trenirala dvakrat tedensko v Športnem parku Radomlje, zimske treninge pa so opravljale v OŠ Preserje pri Radomljah in OŠ Rodica.

Ekipa deklet U10 v sezoni 2020/21

Selekcijo deklet do 13 let so prevzele Katarina Gadnik, Tija Vrhovnik in Monika Boh. Medtem ko je Monika z aktivnim igranjem že zaključila, sta Katarina in Tija igralki članske ekipe. Do prekinitve tekmovanja so igralke selekcije do 13 let zasedale prvo mesto na lestvici na zahodnem delu, med prekinitvijo treningov pa so trenirala preko Zooma. Dekleta U13 so se ob koncu sezone udeležile mednarodnega turnirja v Crikvenici, kjer so v fantovskih kategorijah odlično predstavile svoje nogometne sposobnosti.

Ekipa deklet U13 v sezoni 2020/21

V klub se je vrnila Karmen Ulbin, ki je poleg aktivnega igranja za člansko ekipo v tej sezoni vodila tudi selekciji do 15 in do 17 let. Prvo je pred tem vodila Katarina Jagarinec, vlogo trenerja kadetinj pa je pred njo opravljal Meho Bašić. Treninge so igralke dopolnile tudi s treningi juda in boksa, tekmovanje za dekleta do 15 let pa je bilo po jesensko-zimski prekinitvi tekmovanj odpovedano.

Ekipa deklet U15 v sezoni 2020/21

Tekmovanje v konkurenci do 17 let se je le odvilo do konca, a zaradi odločitve zveze prvakinje niso bile razglašene. Rumenosčrne so na koncu zasedle drugo mesto za ljubljanskim Krimom. Kadetinje so se po končani sezoni odpravile tudi na mednarodni turnir Donna Cup, kjer so v kategoriji italijanskih ekip zasedle odlično drugo mesto.

Ekipa deklet U17 v sezoni 2020/21

Karmen Ulbin je pri vodenju ekipe kadetinj pomagala Kaja Bratina, ki je poleg vloge trenerke ekipe do 10 let prevzela tudi rehabilitacijski program v klubu, ki se je izkazal za odlično naložbo v preventive kot tudi sanaciji morebitnih poškodb.

Kaja Bratina pri delu z dekleti

Zaradi pandemije je že tako pomembno vprašanje zdravja postalo še pomembnejše. Aktiven življenjski slog je eden najpomembnejših dejavnikov dobrega zdravja, v našem klubu pa smo poskrbeli, da so igralke tudi med prekinitvijo treningov ostale aktivne. Treningi so se sicer morali prilagoditi trenutnim razmeram, a smo na tem področju že med prvo prekinitvijo trenažnega procesa naredili dobro delo, tako da je proces potekal nekoliko lažje. Pridružili smo se tudi akciji NLB Šport mladim, s katerim delimo vizijo, da mladi (p)ostanejo aktivni in se izza ekranov premaknejo na igrišča, v naravo. Poleg tega so naše nogometašice in ostali preko akcije virtualno poskrbeli za navijaško kuliso na Zlati lisici, kjer so Meti Hrovat pomagale do odličnega tretjega mesta.

Sodelovanje v projektu NLB Šport mladim

Veseli smo, da sodelujemo v akciji NLB Šport mladim, preko katere bomo poskušali čim več mladih navdušiti za šport in pri njih razviti ljubezen do igre in gibanja. Pa naj si bo to na nogometnem igrišču, v bazenu ali na bližnjem travniku.



87 views0 comments
bottom of page