top of page

Krimovke še drugič boljše od Radomljank

Igralke ŽNK Moje-lece.si Radomlje so se še drugič v petih dneh pomerile proti ekipi Krima. Tako kot na četrtkovem pokalnem srečanju (4-2) so bile Krimovke tudi tokrat boljše od Radomljank (2-0). Za domače sta zadeli Jana Intihar in Lucija Grad.


Foto: Vid Svetlin

Igralke Krima so zadele na prvi nevarnejši akciji na tekmi, ko je Jana Intihar z leve strani znotraj kazenskega prostora zadela nasprotni kot vrat Radomljank. Z golom je Krim kronal pritisk proti vratom rumenih, po golu pa so Radomljanke zaigrale odločneje in si pripravile nekaj zaključnih strelov, ki pa jih je vratarka Maja Zajc uspela ukrotiti. Na drugi strani se je po strelu z glavo Lucije Grad izkazala vratarka Melania Pasar, ki je žogo odbila prek prečke v kot.

V drugem delu igre sta ekipi prišli do zaključnih strelov na obeh straneh, a so bile igralke nenatančne. Velika priložnost se je Radomljankam ponudila po uri igre, ko je Sara Adam po preigravanju na vrhu kazenskega prostora podala na levo stran Jasni Osmanagić, ki pa je žogo slabo zadela, tako da je ta končala za golom.


Foto: Vid Svetlin

Zgrešena priložnost se je rumenim maščevala dve minuti kasneje, ko je Monika Kastelec s prostega strela z leve strani zatresla prečko, odbito žogo pa je v gol poslala izkušena Lucija Grad. Do podobne priložnosti so prišle turi Radomljanke, ko je s prostega strela prečko stresla Karmen Ulbin. Tekmo so med drugim zaznamovali tudi številni rumeni kartoni in tudi dva rdeča, po mnenju mnogih pa so bili dosojeni prestrogo. Pri gostjah ga je prejela Staša Čagran, pri domačih pa Manca Kutnjak, obe sta prejeli drugi rumeni karton.


Radomljanke že v četrtek čaka nova tekma, ko ob 16. uri na domačem igrišču gostijo ekipo Maribora, ki na lestvici zaseda mesto pred rumenimi.


16. krog slovenske ženske nogometne lige, Igrišče Krim


ŽNK Krim Rolljet - ŽNK Moje-lece.si Radomlje 2-0 (1-0)

Gledalcev: 100 Strelki: Kastelec 14., Grad 62. Opomini: Rus, Kutnjak, Kastelec, Tomić; Udovič, Čagran, Ulbin. Izključitvi: Kutnjak 91.; Čagran 73. (obe drugi rumeni karton). Sodnice: Tanja Subotić (glavna sodnica), Slađana Jovičić, Petra Stopar (pomočnici). Delegat: Bogdan Trope.

ŽNK Krim Rolljet: Zajc, Kastelec (K), Babnik), Intihar, Rus (Andlovic 59.), Kutnjak, Kavšek, Grad, Lavrenčič (Kavčič 80.), Šmid (Tomić 89.), Petrič (Miklič 86.). Na klopi: Kozina, Turk. Trener: David Fekonja. ŽNK Moje-lece.si Radomlje: Pasar, Ulbin (K), Boh, Butković, Čagran, Gadnik, Osmanagić (Bratina 89.), Adam (Jagarinec 96.), Udovič (Shaqiri 85.), Golob, Kuštrin. Trener: Meho Bašić.


A.S. Foto: Vid Svetlin

83 views0 comments
bottom of page